English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Svensson-debut med bismak
Skrevet av Thomas Myren, 10. april 2011, 23:13

Jonas Svensson trodde han hadde fått sin drømmedebut da han var med og jublet for 4-3-scoringa minuttet før full tid. Dessverre fikk han og Rosenborg seg en lei smell.


Foto: Thomas Karlsen

Født: 06.03.93
Høyde/vekt: 170 cm / 70 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubber: Verdal og Levanger
- Det er så typisk Lillestrøm at jeg nesten ikke får sagt det! Det er så bittert! Jeg vet ikke hvor mange sjanser de har, men det er ikke så mange. Og så blir det dødballmål med Kippe! Det er typsk! utbrøt en mildt sagt frustrert Svensson.

Hans første seriekamp utviklet til en thriller.

- Vi er bedre enn Lillestrøm, med ligger under 1-3. Vi kommer tilbake, og får fylt på bra foran mål i 2. omgang med innlegg og gode bevegelser i boksen, konstaterer verdalingen.

Rade Prica var den eneste som fikk ballen i mål, men han traff til gjengjeld fire ganger.

- Rade gjør en veldig bra kamp. Han er tilbake på sitt gode, gamle. Fire mål er bare å ta av seg hatten for. Nå er han tilbake, slår Svensson fast.

Sjøl hadde han nettopp kommet på banen da 4-3-scoringa kom.

- Hele Lerkendal løftet seg! Det er artig å tenke på, men det kunne ha vært bedre...

- Bare ett poeng på tre kamper...

- Det er så klart ikke bra nok, men vi må bare stå på videre på trening, og så tar vi tre poeng neste gang. Det er bare å fortsette fordi det var et steg i riktig reting, mener han.

Midtbanespilleren debuterte i NM-kampen mot Stjørdals-Blink for et år siden, men det er først i vinter han har tatt ordentlige steg. Han fikk være med på treningsleiren på La Manga, og startet deretter treningskampen i Bodø.

Det blir faste treninger også framover, men kanskje ikke så mange som Svensson helst vil.

- Jeg har jo skole, og nå begynner 2. divisjon. Så det blir torsdag, fredag og lørdag - kanskje også onsdager. Det blir tre-fire økter i uka.

- Hvordan er det å trene med førstelaget?

- Det er kjempestort å få være med. Det går mye fortere, og det er et mye jevnere nivå enn det er på juniorlaget. Her er det høyt, jevnt nivå mens på juniorlaget spriker det litt mer mellom de yngste og de eldste.

- Hva er det viktigste du har lært i vinter?

- Jeg har utviklet tempoet i spillet mitt både i form av det å springe og ballbehandling og pasningstempo. Det må gå mye fortere med meg. Det har ofte gått litt seint, men nå har jeg blitt bedre til å orientere meg. Det går jo mye fortere på trening, og da må du bare tilpasse deg. Ellers får du høre det, smiler 18-åringen.

Han er i øyeblikket hospitant, og det er så langt ikke noen konkrete planer om formelt opprykk til A-stallen.

- Det har jeg ikke hørt noe om. Det får komme når jeg fortjener det. Jeg får bare stå på i 2. divisjon - det er kamp i morgen. Jeg får gjøre så godt jeg kan der jeg har mulighet. Det er ingenting å stresse med, syns Jonas Svensson.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Svensson-debut med bismak» i forumet! Diskutér «Svensson-debut med bismak» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb