English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Offisielt høyreback ut sesongen
Skrevet av Thomas Myren, 8. august 2014, 15:01

Rosenborg erstatter ikke Cristian Gamboa i sommer. Jonas Svensson fortsetter derfor i forsvar.


Foto: Thomas Karlsen

- Vi hadde et lite møte der vi ble enige om at jeg skulle være høyreback ut sesongen. Hadde jeg ikke villet det sjøl, hadde jeg ikke blitt det. Jeg syns det er OK. Så har vi blitt enige om å ta en evaluering etter sesongen, der vi ser på hvordan det har gått, røper Svensson overfor rbkweb.no.

- Jeg var egentlig veldig bestemt på at det bare skulle være et vikariat da jeg startet, men jeg har snudd litt. Jeg får ramse opp noen plusser og minuser. Til syvende og sist handler det om at man ønsker å bli så god som mulig. Så får man se hvor man har potensial til å bli så god som mulig.

- Hva har du blitt bedre til i løpet av sesongen?

- Det er en helt annen måte å tenke på. Det er en ganske stor omstilling fra midtbanen, der du ikke trenger å forholde deg så mye til de andre på midtbanen, så lenge at du springer og er aggressiv nok. Går du opp i press, og de får spilt forbi deg, så er det liksom ikke helkrise fordi da har du noen store, sterke karer bak deg.

- Nå føler jeg at det meste går på automatikk. Ting føles veldig naturlig. Men det var det ikke i starten. Det handler om å se begge veiene: Ha kontroll på kanten og samtidig være langt nok inne. Og så har jeg fått slå en del innlegg, noe jeg ikke har gjort så mye før.

- Hvordan var det å ryke ut for Karabükspor?

- Det er surt og bittert. Jeg føler at vi har muligheter til å slå dette laget. Vi viste i andreomgangen at vi er et knakende godt lag, og vi får med oss publikum. Det er rett og slett god stemning her. Det føles som om vi kan få mål når som helst. Men så får vi ikke til det, og de lyktes veldig med å stykke opp andreomgangen med lav smerteterskel.

- Dere lyktes likevel ikke med å skape så mange åpenbare målsjanser?

- Nei, vi fikk ikke de klare mulighetene. Men jeg følte at vi var farlige hele tida. Det var mye nesten: Vi dro oss inn, skjøt og ballen strøk stolpen. Jeg følte vi alltid var farlige, og de hadde ikke kontroll. Vi fikk kjørt angrep på angrep og dødball på dødball. Det lå et mål i lufta i andreomgangen, men det kom aldri. De hadde òg en god keeper, som ryddet unna bra i feltet og som hadde et satans bra tilslag. Jeg syns vi gjør en veldig OK kamp.

- Dere greide heller ikke å utnytte ledelsen i 1. omgang?

- Ja, du ser igjen at mål preger fotballkamper: Da vi går opp i ledelsen, er det et menneskelig instinkt at du forsvarer det du har. Og det gjorde vi. Det er vi selvfølgelig ikke fornøyde med, men jeg føler at vi har sånn Ok kontroll likevel. Sjøl om de har en del ball, så er det mye på tvers og det går sakte med dem. Men så får de det målet, og så snur kampen etter det: De detter lavt, og vi kjører på. "All over" syns jeg vi gjør et hederlig forsøk.

- Var det merkbart at angrepsrekka ikke hadde spilt sammen før?

- Det er vanskelig å si. Som sagt føler jeg at vi alltid er farlige. Vi sliter litt med å skape de helt store og klare gjennombruddene, men vi har muligheter til å score. For eksempel da ballen datt ned hos Mike på 14 meter og han skjøt med venstre. Vi hadde også skuddene til Pål. Det er også "nesten" på noen innlegg som sklir forbi. Vi hadde ikke helt marginene med oss.

- Hvordan føles det å være hektet av i serien, ute av cupen og europacupen?

- Nå er det tungt. Man vet ikke helt hva man skal se fram til.

- Det må vel være medaljestrid i så fall?

- Vi må ha medalje. Det er viktig for klubben å få komme ut i Europa neste år. Men det var ikke det her jeg så for meg å være før sesongen, at det skulle være medaljestriden vi skulle fokusere på i august ... Det blir viktig å nullstille. Så tar vi og knuser resterende lag i Tippeligaen. Det er vi absolutt gode nok til å gjøre. Vi får begynne med Start.

- Hvordan tålte lysken din å spille kamp igjen?

- Det gikk supert. Jeg kjente ingenting, så det var egentlig akkurat sånn som det skal være. Nå er jeg friskmeldt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Offisielt høyreback ut sesongen» i forumet! Diskutér «Offisielt høyreback ut sesongen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb