English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Juska Savolainen

Juska Savolainen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Juska Samuli Savolainen
Født 01.09.1983
Fødested Helsinki, Finland
Høyde / vekt 173 cm / 71 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 19
Andre klubber Heerenveen, KooTeePee, Hämeenlinna, Allianssi, Tampere, Haugesund
I RBK perioden 2008-2009
Overgangssum 2 800 000 kr
Landslag ingen kamper


Den finske midtbanespilleren ble kjøpt fra Tampere i januar 2008 etter å ha imponert under treningsleiren på Kanariøyene, hvor han spilte mot Helsingborg.

Han var en av de viktigste på midtbanen til de doble finske seriemesterne, og ble kåret til årets spiller i 2007. RBK ble oppmerksomme på ham i forbindelse med kvalifiseringskampene til Champions League den høsten.

Savolainen spilte UEFA-cup for finnene etterpå, og kunne dermed ikke spille kampene mot Fiorentina. I Firenze ble imidlertid Alexander Tettey skadet, og Savolainen etablerte seg på midtbanen på tampen av sesongoppkjøringa.

Han startet seriepremieren mot Lyn, men deretter begynte skademarerittet: En avrevet sene under foten gjorde at han mistet resten av våren og sommeren. I september og oktober prøvde han seg i noen kamper for RBK2, men så ble han skadet igjen; betennelse i bekkenbeinet.

Først ved seriestart i 2009 var han tilbake i full trening. Veien til en fast plass på laget var imidlertid lang, og det ble bestemt at han skulle lånes ut til gamleklubben Tampere fram til 1. august for å få kamptrening.

Etter å ha spilt fast sammen med lillebror Vili i Tampere, vendte Savolainen tilbake til Trondheim.

Han måtte trå til i seriefinalen mot Molde, og startet deretter også mot Viking og Aalesund. Totalt ble det fem opptredener i løpet av høsten mens det i debutsesongen ble fattige to.

Men etter hjemkomsten til Fredrik Winsnes havnet Savolainen nok et hakk lenger bak i køa, og ble i november solgt til Haugesund.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb