English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Marius Lundemo

Marius Lundemo
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Marius Lundemo
Født 11.04.1994
Fødested Sandvika
Høyde / vekt 189 cm / 82 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 25
Andre klubber Bærum, Lillestrøm, APOEL
I RBK perioden 2017-2020
Overgangssum gratis
Landslag U21-, G19-, G18- og G17-kamper


Allerede i november 2012 var midtbanetalentet fra Bærum på prøvespill på Lerkendal. Det ble i stedet overgang til Lillestrøm, hvor han etter en imponerende debutsesong i 2014 ble forsøkt kjøpt av IFK Göteborg. Svenskene fikk imidlertid et bud på fem millioner kroner avslått.

Så begynte Lundemo å slite med skader i form av mystiske ryggplager og et par ankeloperasjoner. Rosenborg viste likevel ny interesse i januar 2016, og et lite år senere ble gratis overgang formalisert.

- Han er definitivt en god sentral midtbanespiller. Han har høyde, bra overblikk og en god fot. Ikke minst er han en arbeidssom herremann. Han har mange av de kvalitetene som gjør ham til en god sentral midtbanespiller i Rosenborg, skrøt Kåre Ingebrigtsen.

Håpet var at Lundemo kunne bli arvtakeren til Ole Selnæs, som hadde forsvunnet ett år tidligere. Men i de to første sesongene var det stadig endringer sentralt og ingen spilte fast. Lundemo var sjøl en del plaget med skader.

Det store gjennombruddet kom i 2019, da Lundemo utnyttet at Anders Trondsen sleit med skade og etablerte seg som midtbanesjef.

RBK var likevel tvilende til forlengelse, og etter å ha hentet Per Ciljan Skjelbred fra Hertha Berlin ble det klart at Lundemo var på vei bort. Han ble enig med APOEL om gratis overgang 1. august 2020, men klubbskiftet ble framskyndet med to uker.

PS! Pappa Harald Lundemo arbeidet samtidig som salgssjef i Rosenborg.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb