English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jonathan Levi

Jonathan Levi
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jonathan Alberto Levi
Født 23.01.1996
Fødested Landskrona, Sverige
Høyde / vekt 183 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 17
Andre klubber Glumslöv, Eskilsminne, Helsingborg, Landskrona, Öster, Elfsborg, Norrköping
I RBK perioden 2017-2019
Overgangssum 5 000 000 kr
Landslag A- og U21-kamper


Den offensive svensken tok vinteren 2017 steget fra Landskrona på nivå 3 til Öster i divisjonen over, hvor han imponerte og ble tatt ut på U21-landslagssamling i juni. Bare uker senere kom RBK på banen og kjøpte Levi, som ble utpekt som nytt vingalternativ.

- Han er en yngre utgave av Pål André Helland. Han har mye av de samme ferdighetene: Rå venstrefot, bra fart og god én mot én. Så han blir en typisk Rosenborg-ving, skrøt Kåre Ingebrigtsen.

Debuthøsten ble delvis ødelagt av sykdom og ikke det helt store. En revansjelysten Levi fikk spille mye vinteren 2018 og etablerte seg plutselig på U21-landslaget.

Utover sesongen utnyttet han at Samuel Adgenbenro, Yann-Erik de Lanlay og Pål André Helland alle sleit med skader. Spesielt på ettersommeren hadde svensken en god periode og spilte bortimot fast. Gjennombruddet var kommet, og ny belønning ble A-landslagsdebut på nyåret.

Men sjøl om nyinnkjøpte Issam Jebali allerede var solgt videre, var konkurransen stor - og ble enda større med innleie av David Akintola. På grunn av dårlige utsikter til fast plass, ble Levi leid ut til Elfsborg.

Debutsesongen i Allsvenskan begynte bra, men ble delvis ødelagt av lyskeproblemer. Elfsborg å beholde vingen, men han trente med RBK i januar 2020 før det i stedet ble salg til Norrköping for fire millioner kroner.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb