English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg har tatt rett steg hver gang
Skrevet av Thomas Myren, 17. juli 2017, 13:43

I fjor spilte Jonathan Levi 2. divisjon. I dag begynte Rosenborg-karrieren.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- En yngre utgave av Helland (08.07.17)

Født: 23.01.96
Høyde/vekt: 183 cm / 75 kg
Posisjon: midtbane og angrep
Tidl. klubber: Glumslöv, Eskilsminne, Helsingborg, Landskrona og Öster
Seriekamper/-mål 2017: 11/5
Statistikk
- Det har gått raskt. For ett år siden spilte jeg på nivå 3 i Sverige, så i fotball kan det gå fort - både framover og bakover. Jeg har vært heldig, men har jobbet hardt for å få muligheten til å komme hit. Det er en artig reise jeg har gjort, smiler Levi til rbkweb.no etter sin første trening med nye lagkamerater.

Det er bare sju måneder siden han ble meldte overgang fra Landskrona til Öster. Gode prestasjoner i Superettan la grunnlaget for U21-landslagsuttak i juni og kontrakt med Rosenborg. Han blir spilleberettiget når overgangsvinduet åpner på torsdag.

- Føler du at du personlig har tatt steg det siste året, som gjorde det store spranget mulig?

- Det er vanskelig å si. Det er ikke så mange som gjort det. Jeg hadde kanskje litt flaks på veien: Jeg har hatt rett trenere og rett miljø. Det kjennes som om jeg har valgt rett klubbadresser, svarer Levi.

- Jeg kjenner at jeg har tatt rett steg hver gang. Det fantes muligheter allerede før denne sesongen om å gå til et større lag enn Öster, men jeg valgte å gå dit fordi jeg trodde det ga best utvikling for meg. Og nå står jeg her i dag, så jeg tror jeg har tatt rett steg.

- Men jeg er ikke fornøyd. Jeg vil komme inn på laget så snart som mulig, og bli bedre som fotballspiller. Det er derfor jeg er her.

- Du spilte i 3-4-3-formasjon i Öster?

- Det var litt forskjellig. På papiret var det 3-4-3, men iblant var det fem bak. Jeg hadde min posisjon, og den kjente jeg.

- Du lå ute til høyre?

- På papiret var det ute til høyre, men jeg hadde en veldig fri rolle, der jeg kunne ta meg inn i midten. Det er der jeg er best: Jeg vil spille som nummer 10. Men det er ikke så stor forskjell på rollene til høyre eller i midten.

- Du vil gjerne komme til skudd?

- Akkurat. Jeg er venstrefotet, så jeg vil gjerne komme inn på banen og avslutte - eller veggspille.

- Ingebrigtsen sammenligner deg med Helland.

- Vi skal nok ha ganske lik rolle. Det blir artig å lære av ham, for han er en veldig dyktig spiller.

- Hvordan var det å komme i gang med trening?

- Kjempekult! Det var fint å få komme i gang. Man har ventet på dette den siste uka - og litt før det igjen. Det er godt å komme i gang etter et lite opphold. Jeg fikk en varm velkomst av spillerne, og det var kjempemorsomt.

- Fikk du inntrykk av nivået allerede i dag?

- Jeg merket umiddelbart at det er så forskjell på nivået, og det skal det være: Jeg kommer fra nivå 2 i Sverige og hit. Men det er sånn som er kult: Jeg hadde et smil om munnen da jeg gikk på banen, for det er sånn man vil ha det. Man vil ha stor konkurranse hele tida og spille med veldig dyktige spillere. Jeg trivdes umiddelbart da jeg kom ut.

- Om Rosenborg går videre mot Dundalk, er det kanskje mulig å være med i kamptroppen allerede mot Celtic neste uke.

- Det er det jeg strever for. Men først og fremst skal karene gjøre sin jobb på onsdag. Vi vil til Champions League, men det er én kamp av gangen. Det er fullt fokus på onsdag. Jeg får sitte på tribunen og se på. Det skal bli kjempeartig.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg har tatt rett steg hver gang» i forumet! Diskutér «- Jeg har tatt rett steg hver gang» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb