English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vegar Eggen Hedenstad

Vegar Eggen Hedenstad
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Vegar Eggen Hedenstad
Født 26.06.1991
Fødested Elverum
Høyde / vekt 178 cm / 74 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 2
Andre klubber Elverum, Stabæk, Freiburg, Eintracht Braunschweig, St. Pauli, Karagümrük
I RBK perioden 2017-2020
Overgangssum ukjent
Landslag A-, OL (U23)-, U21-, G19-, G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Høyrebacken prøvespilte for juniorlaget både høsten 2006 og sommeren 2007, men han valgte i stedet et tilbud fra Stabæk. I 2011 var han aktuell som erstatter for Mikael Lustig, men han ønsket da å bli værende i Bærum.

Året etter gikk i stedet ferden videre til Tyskland og Freiburg. Etter å ha vært utleid til Eintracht Braunschweig - i likhet med Mushaga Bakenga, dro han gratis videre til St. Pauli sommeren 2016. Der ble han lagkamerat med Jacob Rasmussen.

Den danske midtstopperen ble kjøpt av Rosenborg på nyåret, og noen uker senere ble også Hedenstad hentet som erstatter for Jonas Svensson:

- Han er en ganske komplett sideback: Han er veldig god offensivt og bra defensivt. Og han er en god kombinasjonsspiller. Det som kanskje er det viktigste, er at han er en klok fotballspiller, skrøt Kåre Ingebrigtsen.

Hedenstad gikk rett inn på laget og var førstevalg i bortimot fire sesonger. Han bidro også framover med mål og farlige dødballer.

I 2020 var Erlend Reitan tilbake etter leieperiode i Bodø/Glimt, men den store duellen om å få spille høyreback ble stadig utsatt fordi konkurrentene var skadet om hverandre. Til slutt ble tilsynelatende Reitan valgt.

I kulissene var også Adam Andersson på vei, og RBK kunne kutte lønnskostnader ved ikke å tilby Hedenstad ny kontrakt. Karrieren fortsatte i stedet i tyrkiske Karagümrük.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb