English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Skal bli mester med RBK igjen
Skrevet av Thomas Myren og Thomas Karlsen, 9. februar 2017, 21:41

Vegar Eggen Hedenstad gleder seg til å representere Rosenborg igjen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- En komplett sideback
Hedenstad erstatter Svensson

Født: 26.06.1991
Fødested: Elverum
Høyde/vekt: 178 cm / 74 kg
Posisjon: forsvar
Kontrakt til: 31.12.2020
Tidl. klubber: Elverum, Stabæk, Freiburg, Eintracht Braunschweig og St. Pauli
A-landskamper/mål: 4/0
Statistikk
Som 16-åring var høyrebacken som prøvespiller med på å vinne eliteturneringa for juniorlag på Hamar i 2007.

- Det gikk jo veldig bra! Vi gikk helt til topps, jeg husker det godt. "Mush" var med, men kanskje ikke så mange flere. Det var morsomt - gode minner! smiler Hedenstad til rbkweb.no.

Den daværende Elverum-spilleren hadde også trent med Rosenborg seinhøsten 2006 mens Kåre Ingebrigtsen var juniortrener, men han valgte til slutt Stabæk.

- Vi hadde egentlig veldig god dialog da, men det ble litt annerledes. Siden den gang har jeg hatt bra kontakt med Kåre, forteller Hedenstad.

- Ikke bare har han villet ha meg hit til Rosenborg, men han har også vært i Freiburg på besøk. Han lurte på hvordan vi drev der nede og hvordan vi trente. Det er ganske kult å se at han har brukt noe av det han har lært rundt omkring, og har klart å omsette det. Han tør å trene mye, og det gir resultater etter hvert. Det er litt derfor jeg er her.

- Han er altså en trenertype som du liker?

- Selvfølgelig! Jeg har sansen for ham - rett og slett! Det skal bli gøy å jobbe med ham nå.

- Jeg kjenner også Stig Inge godt fra tidligere. Når man kjenner to folk så godt, er det lettere å komme til et nytt sted.

- Hvordan syns du at du har utviklet deg som spiller siden du dro til Tyskland i 2012?

- Jeg føler at jeg er vesentlig bedre spiller nå enn før jeg dro. Det har vært litt opp og ned: Jeg har vært litt skadeplaget og det har vært litt "stang ut", men nå føler jeg meg fin; kroppen er fin.

- Du har fartet litt rundt, og har vært på lag med Bakenga i Braunschweig og Rasmussen i St. Pauli.

- Tiden i Tyskland har vært veldig bra - på godt og vondt, men mest på godt. Jeg har erfart mye og lært mye. Jeg drar derfra med masse gode minner og opplevelser.

- Nå blir det veldig spennende å spille i Rosenborg og utvikle seg videre igjen. Jeg kommer ikke hjem og tenker at "nå er jeg ferdig som fotballspiller". Jeg skal utvikle meg fortsatt. Jeg skal bli bedre, og det håper jeg at jeg kan bli her. Det er derfor jeg kommer hit.

- Ingebrigtsen tror du er fristet av å vinne mesterskap igjen etter å smakt litt på det i Stabæk.

- Du skal aldri kimse av det. Det er gøy å vinne fotballkamper, men man kan ikke forvente at man automatisk skal ha med seg to titler i året om man kommer hit.

- Men du kan forvente å være med i gullkampen?

- Ja, selvfølgelig. Og det er utrolig mye morsommere enn å spille i bunnstriden. Det vet jeg litt om fra det siste halve året. Men man skal aldri ta noe for gitt i fotball, det vet jeg veldig godt.

- Det å forvente å vinne opptil flere kamper i måneden er uansett en deilig følelse?

- Det gir selvtillit. Det er morsomt å vinne kamper og ikke minst spille god fotball. Det er en sult i denne gruppa, som jeg har lyst til å være en del av. Når jeg kommer hit opp i dag, føles det veldig riktig.

- Jeg er veldig glad for å være her nå, og det er det aller viktigste. Jeg gleder meg til å komme i gang med guttene og jobbe med Kåre. Jeg får prøve å komme i gang så godt som mulig.

- Så nå håper jeg bare å få spille kamper, vise meg fram og bdira til at Rosenborg får en fin sesong. Det er det viktigste.

- Hvordan skal du bidra?

- Jeg er en offensiv høyreback. Jeg liker å bidra offensivt med pasninger, offensive løp og innlegg. Også må man kunne trykke til litt defensivt og tette igjen bak.

- Du har vært litt småskadet de siste ukene?

- Ja, jeg har ikke spilt de to siste kampene med St. Pauli fordi det har vært litt smårusk. Det var en bitteliten strekk, som er borte vekk nå. Så nå kjennes det veldig bra. Jeg trener for fullt.

- Du står over mot København, men kan altså spille mot Sundsvall om to uker?

- Absolutt. At jeg står over nå, går litt på andre ting; at resten av familien sitter i Hamburg.

- Hva betyr det at du får med deg såpass mye av forsesongen?

- Det er klart at det er viktig, men samtidig så er jeg i form; jeg har jo spilt en halv sesong og har vært på treningsleir etterpå.

- Jeg tenkte mest på at du får bli kjent med nye lagkamerater før alvoret tar til.

- Ja, det blir tid til finpuss og bli kjent med lagkameratene. Det er spillestil og mye som skal læres sånn sett, men det håper og tror jeg skal gå ganske fort.

- Det har kommet ny landslagssjef for Norge. Hva tenker du om å vise deg fram for Lasse Lagerbäck?

- Akkurat det har jeg ikke tatt så veldig mye stilling til. Alt fokuset mitt har vært på å komme hit. Men det er klart at det er spennende med ny landslagssjef. Å spille for Rosenborg er i hvert fall en fin måte å vise seg fram på. Så får vi ta det derfra.

- Du blir automatisk mer synlig på toppen av tabellen i Norge enn på bunnen av 2. Bundesliga?

- Ja, visst!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skal bli mester med RBK igjen» i forumet! Diskutér «Skal bli mester med RBK igjen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb