English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Espen Johnsen

Espen Johnsen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Espen Johnsen
Kallenavn Feber
Født 20.12.1979
Fødested Kristiansand
Høyde / vekt 188 cm / 84 kg
KARRIERE
Posisjon Keeper
Draktnummer 33
Andre klubber Start, Vigør, Strømsgodset
I RBK perioden 2001-2009
Overgangssum 6 000 000 kr
Landslag A-, U21-, G19-, G17-, G16- og G15-kamper


Espen Johnsen imponerte stort for Start sesongen 2000, til tross for at laget rykket ned. På grunn av medisinstudier ønsket han å flytte til Trondheim og samtidig bli burvokter i Rosenborg, og slik ble det også.

De to første sesongene i Rosenborg ble imidlertid en enorm nedtur for unggutten, som tidlig hadde blitt utpekt til Norges kommende storkeeper. Arni Gautur Arason var det urokkelige førstevalget til Nils Arne Eggen, og det ble kun fire seriekamper på Johnsen i løpet av de første 24 månedene i Trondheim.

Seinvinteren 2003 ble situasjonen snudd på hodet: Rivalen Arason bestemte seg for å ikke skrive ny kontrakt med RBK, og ikke lenge etter bestemte ny-trener Åge Hareide at skulle Johnsen ta over som førstekeeper.

Dermed ble 2003-sesongen det store gjennombrudd for Johnsen. Stortalentet storspilte, og viste prestasjoner i verdensklasse. Han ble derfor fullt fortjent belønnet med sin første offfisielle A-landskamp (han hadde spilt noen B-landskamper før) mot Finland i mai. Den glitrende sesongen ble avsluttet med serie- og cupmesterskap, samt storspill mot Spania i omspillskampene til EM.

Til tross for at Ivar Rønningen ble hentet, fortsatte Espen Johnsen å være et klart førstevalg i både 2004 og 2005. Prestasjonene hans var imidlertid veldig variable, og han viste tidvis store svakheter i feltet og med ballen i føttene.

Derfor overtok Lars Hirschfeld mellom stengene foran 2006-sesongen, etter å ha hentet gratis fra Tromsø. På seinsommeren ble Johnsen attpåtil degradert til tredjevalg bak Alexander Lund Hansen. Ingen ble overrasket da han foran 2007-sesongen ble leid ut til Strømsgodset, som har fikk opsjon på kjøp for fire millioner kroner.

I Drammen var Johnsen erstatter for Thomas André Ødegaard, og ble klart førstevalg. Strømsgodset valgte likevel merkelig nok ikke å kjøpe keeperen. I stedet gikk RBK med på utleie i enda en sesong.

Espen Johnsen spilte 24 av 26 seriekamper, men var igjen ustabil i prestasjonene. Strømsgodset viste interesse for i stedet å satse på Adam Larsen. Allerede før avgjørelsen var tatt, bestemte Johnsen seg for å vende tilbake til RBK.

Planen var å konkurrere mot Rune Jarstein og Alexander Lund Hansen om plassen i 2009, men to kneoperasjoner ødela. Johnsen var ute hele sesongen, og RBK valgte ikke å tilby forlengelse av kontrakten. Cupkampen mot Kvik i mai 2006 ble dermed Johnsens siste offisielle opptreden.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb