English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
John Chibuike

John Chibuike
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Emmanuel John Chibuike
Født 10.10.1988
Fødested Abia, Nigeria
Høyde / vekt 182 cm / 76 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 10
Andre klubber Enugu Rangers, Häcken
I RBK perioden 2011-2014
Overgangssum 10 000 000 kr
Landslag ingen kamper


Chibuike ble kjøpt av Häcken i 2009, og spilte seg fort inn i diskusjonene for plass i VM-troppen til Nigeria påfølgende sommer.

I 2011 imponerte han med sju mål og seks målgivende pasninger på 21 seriekamper for klubben fra Göteborg før RBK valgte å kjøpe ham ved hjelp fra det nye spillerinvestorselskapet. Også København, Alkmaar, Leicester og Southampton skal ha vist interesse.

- Han er kreativ og har en god pasningsfot. I tillegg scorer han mål og skaper mange sjanser. God teknikk og et ganske tungt skudd, skrøt talentspeider Stig Torbjørnsen.

Etter en imponerende debuthøst ble nigerianeren våren 2012 malplassert som spydspiss foran Steffen Iversen i skadefraværet til Rade Prica. Chibuike sleit i den ukjente rollen, og havnet på benken etter dårlige prestasjoner. Det var på mange måter begynnelsen på slutten.

Heller ikke Per Joar Hansen ga ham tillit, og salgsrykter begynte å svirre i 2012. Men fordi både Alexander Søderlund og Nicki Bille sleit med skader, fikk han likevel tidvis sjansen og imponerte med ni mål på 14 seriekamper fra start.

Chibuike ønsket forståelig nok ikke å forlenge kontrakten, og flere klubber viste interesse. Til slutt ble han i juli 2014 solgt til tyrkiske Gaziantepspor for tre millioner kroner.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb