English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Lerkendal-farvel for Eggen
Skrevet av Thomas Myren, 30. november 2010, 23:55

Nils Arne Eggen ønsket seg egentlig en lengre kontrakt, men forlater likevel Rosenborg med fornyet pågangsmot.

VS.Foto: Thomas Karlsen
- Jeg er stolt over laget, og jeg er sikker på at Rosenborg kommer til å fortsette å utvikle seg. Det sørger guttene og en ny trener i Janne Jönsson for, sier Eggen.

Han ble tidlig pekt ut som vikar fram til Jönsson kunne ta over. Underveis i ansettelesesprosessen ymtet trenerlegenden frampå at han i stedet ønsket seg toårskontrakt, men forslaget ble nedstemt av styret.

- Jeg har sagt at Rosenborg har gjort et godt valg, men jeg må si - og det er guttene sin fortjeneste - at dette halvåret har gitt meg mersmak. Det er bare sånn at Rosenborg måtte ta et valg, og har gjort det.

Blanke ark
- Og så kan det tenkes at jeg kommer tilbake til Lerkendal og sitter på den andre sida av midtstreken. Det har jeg gjort én gang før, og da ble jeg faktisk valgt til "Dagens Rosenborger", husker jeg. Det var med Moss og vi vant 4-1. Det var i 87 - i krittida, smiler Eggen, som etter sigende kan være aktuell for et nytt opphold i Østfold:

- Hvor det har kommet fra, vet ikke jeg. Jeg har i hvert fall ikke hørt noe fra Fredrikstad. Hva kilden er, vet jeg ikke.

- Jeg har valgt å være fri og frank. Jeg har allerede bra avtaler i forhold til foredrag og andre ting, og kan stille med blanke ark og kanskje noen fargestifter til i januar, konstaterer han.

69-åringen er godt fornøyd med sin siste høst i RBK:

- Vi ble seriemester med sju poeng og spilte oss inn i Europa - riktignok ikke i den gjeveste turneringa, men som eneste norske lag er vi der i år òg. Det er godt gjort, spør du meg. Dessuten kom vi til semifinalen i cupen - det er noen runder før semifinalen. En sesong i Rosenborg som resultatmessig er av de beste.

Fortrengt fiasko
0-4-tapet i åpningskampen i Leverkusen var derimot ikke noe høydepunkt.


Foto: Thomas Karlsen

- Vi har allerede fortrengt den. Men det var en veldig jevn kamp, og vi kunne ha ledet med et par mål i starten. Så ble vi rett og slett for dårlige foran begge mål. Vi scorer ikke mens de scorer på mulighetene. Det blir et nøkkelbegrep i morgen.

- Men vi har faktisk spilt noen kamper etterpå, der vi har vært rimelig bra - jeg sier til og med god. Likevel er vi ærlige: Sjøl på hjemmebane er vi ikke favoritter. Men vi vet om vi får tatt ut alt vi har latent, så... Det er derfor vi har tatt det med ro i det siste. Vi har trent nok, det gjelder å få løst det ut i morgen.

Best når det er fest
Rosenborg hadde vunnet alle fire hjemmekampene i e-cup i høst fram til 1-2-tapet for Atletico Madrid for fire uker siden.

- Får vi startet kampen godt, og tatt med oss troa på at det kan gå, så er Rosenborg veldig gode på Lerkendal. Spillerne tok seg mesterlig inn mot Atletico, og vi har gjenoppfrisket de godbitene på video på møterommet vårt på Brakka.

- Jeg ser faktisk for meg et kampforløp som mot Atletico - bortsett fra at Leverkusen ikke skal score med en gang. Vi kommer til å gå ut på her og være Rosenborg på Lerkendal, der er det stort sett vi som bestemmer. Om vi er dyktig nok til å gjøre det, gjenstår å se. Men jeg stoler på guttene.

- Det er desssuten ofte sånn at de som har spilt lenge slik som kapteinen og gutten på topp, så gjør de seg best når det er fest. Det sa jeg også om Mini for noen år tilbake, smiler Nils Arne Eggen.

Poeng og penger
Han har ennå ikke gitt opp håpet om avansement, sjøl om det krever solid hjelp fra Atletico Madrid i de to siste kampene.

- Med to seiere er det en stor teoretisk mulighet. Vinner vi i morgen, så er vi i høyeste grad med. Det spørs jo på resultatene i den andre kampen i gruppa i morgen og ikke minst 16. desember.

- Det å spille i Europa er en forpliktelse. Uansett om man kan gå videre eller ikke, så er det å vinne fotballkamper i Europa helt avgjørende for neste års ranking. De skal jo kvalifisere seg for Champions League i 2011, og da vil alle seiere og poeng bety noe. Dessuten betyr det noen ekstra kroner.

- Hvor viktig er det for deg å avslutte med seier på Lerkendal?

- Å vinne fotballkamper liker jeg særdeles godt - enten det er første eller siste kampen. At det er siste kampen har ikke foresvevet meg som en tanke engang. Det vil være på akkurat samme måte som alltid: Vi er like glade når vi vinner og selvfølgelig skuffet hvis vi ikke vinner, avslutter Nils Arne Eggen på sedvanlig vis.

Avspark mot Bayer Leverkusen er klokka 21.05. TV2 Zebra sender.

Rosenborg-laget:
Daniel Örlund

Mikael Lustig - Mattias Bjärsmyr - Vadim Demidov - Mikael Dorsin

Markus Henriksen - Anthony Annan - Per Ciljan Skjelbred

Morten Moldskred - Steffen Iversen - Rade Prica


Reserver: Erik Bråthen, Simen Wangberg, Osei Oviasu, Fredrik Winsnes, Bakary Saré. Mushaga Bakenga og Trond Olsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Lerkendal-farvel for Eggen» i forumet! Diskutér «Lerkendal-farvel for Eggen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb