English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Eggen viderefører diamanten
Skrevet av Thomas Myren, 26. mai 2010, 23:46

Nils Arne Eggen gjenopptok onsdag gjerninga som Rosenborg-trener. 68-åringen har bestemt seg for hvordan han skal lede laget til seriemesterskap.


Foto: RBKTV

Trenerlegenden ledet i formiddag sin første Rosenborg-trening siden 2002. Han har altså bestemt seg for å fortsette med 4-4-2 og diamantformasjonen, som han sjøl lanserte foran Valencia-kampene for tre år siden.

- Hvordan føler du at du og spillerne kjenner hverandre?

- De kjenner hverandre altfor dårlig. De vet ikke hvordan de andre spiller. Så akkurat den delen mangler. Dette er egentlig essensen i godfotbegrepet - som ikke jeg har laget: Det har jeg stjålet fra Csikszentmihalyi - en amerikansk psykolog. Men vi har gitt teorien kjøtt og blod:

- Kjennskapen spillerne har til hverandre er det vi kaller relasjoner og broallianser mellom lagdelene, og dette må utvikles.

- Spørsmålet var egentlig hvor godt du for din egen del kjenner spillerne.

- Jeg må i enda større grad finne ut hvilke muligheter den enkelte har.

- Hvordan har du forberedt deg på å overta laget?

- Jeg har snakket med Erik Hamrén, men har ikke lagt noen planer. Det vil si: Det gjør man jo i hodet hele tida. Ellers har jeg vært ganske opptatt med å holde foredrag i Rosenborg-regi.

Full fart framover
- Vil du innføre nye treningsøvelser?

- Vi kommer til å trene mest angrep og mot store mål: Spillerne må bli bedre til å avslutte.

- Er det overganger eller angrep mot etablert forsvar som det må trenes mest på?

- Man skal spille i lengderetning hele tida, også mot etablert forsvar. Det har gått altfor seint. Vi skal prøve på at det skal gå raskere. Dette er likevel ikke noen kritikk mot Erik fordi han har sin måte å tenke på.

- Hvordan skal dere skape bredde uten ordinære kantspillere?

- Vi må bruke en av spissene hele tida som kant. Det vi mangler, og som har gjort de beste Rosenborg-lagene gode, er typen "driblere" slik som Jan Derek og Kalle før det.

- Til gjengjeld har årets lag mange unge trøndere. Hvorfor har RBK igjen blitt så flinke på egenutvikling av spillere?

- Nå må man ikke bli historieløse: Da vi slo Milan, var det med åtte spillere som hadde spilt på juniorlaget. Men det har vært en veldig positiv bevisstgjøring, og det kommer stadig nye tiltak. Jeg ble med i fjor, og har når jeg har vært disponibel hatt et par økter for uka med juniorlaget. De er en kjempegjeng!

- Til tross for unge og uerfarne spillere har Rosenborg fått en veldig god evne til å snu kamper?

- Vi snudde kamper også tidligere. Det er en veldig positiv evne. Som regel tar man igjen det andre laget fordi man er bedre. Eller så må man ha veldig mye tur slik som sist mot Viking. Men det er en fordel å lede fra start til mål.

Lærer hele livet
- Er du en bedre trener nå enn i 2002?

- Ja, det tror jeg fordi man glemmer ikke det man har gjort, og jeg har tenkt fotball sammenhengende - og lært. Når du er fotballtrener, er du pedagog. Og det er minimal forskjell i å undervise i fotball, litteratur eller historie - noe jeg også har gjort veldig mye. Den type modning tror jeg har gjort meg bedre.

- Er det noen spesielle trenere eller lag du har latt deg inspirere av siden 2002?

- I grunnen ikke. Jeg var jo veldig inspirert av nederlandsk fotball da jeg var ung, og gikk jo i lære hos Michels - nå er han Rinus daud. Også Coerver, som var trener i Feyenoord, har vært en inspirasjon. Det ser du også i måten vi spiller på.

- Hva tenker du om at du og Drillo er trenere igjen i 2010?

- Noe av det største tøvet som er sagt om fotball, er at ideer på et tidspunkt ikke lenger er gangbare. Da taler folk mot bedrevitende, da vet de ikke hva de snakker om. Det blir det samme som å si at en hjernekirurg og hans kunnskap - uten sammenligning for øvrig - går ut på dato. Vi er jo oppdaterte sjøl om vi ikke har vært aktive.

- Hvordan blir det å lede RBK igjen mot Kongsvinger?

- Jeg har jo ledet Rosenborg i hvem-vet-hvor-mange kamper. Det blir ingen forskjell!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Eggen viderefører diamanten» i forumet! Diskutér «Eggen viderefører diamanten» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb