English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Mens vi venter på Jönsson
Skrevet av Thomas Myren, 25. mai 2010, 23:38

Denne uka kommer Jan Jönsson offisielt til å avslå tilbudet fra Stabæk om ny kontrakt. Spørsmålet er om han blir nødt til å vente til 1. juli med å skrive under for Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen

Taus Jönsson (05.05.10)
Vil respektere Jönsson-klausul (30.01.10)
- Jönsson klar for Rosenborg (29.01.10)

Jan Anders Jönsson

Født: 24.05.1960

Spillerkarriere: Halmstad (1978-92), Sanfrecce Hiroshima (1993) og Vissel Kobe (1995-96)

Trenerkarriere: Sanfrecce Hiroshima (assistent 1993-94), Vissel Kobe (assistent 1995-96), Ljungskile (1998-00), Landskrona (2001-04), Stabæk (2005-10) og Rosenborg (2011-)
Dersom ikke en ryktebørs med høykonjunkturer har sviktet totalt de siste månedene, er det bare er et tidsspørsmål før 50-åringen (gratulerer!) blir presentert som permanent etterfølger for Erik Hamrén. Usikkerheten dreier seg altså om når han får skrive under.

I likhet med nettopp Hamrén har han en klausul i sin utgående kontrakt med Stabæk, og får slik som spillere først skrive under for en ny klubb når det gjenstår et halvår.

Men når Stabæk og Jönsson denne uka ventelig offentliggjør at de avslutter samarbeidet etter sesongen, vil det være uhensiktsmessig for alle parter at treneren må vente i ytterligere fem uker med å avsløre hva han tenker å gjøre i 2011. Å vente til etter VM-pausen vil bare skape stadige spørsmål og være et uromoment rett før serien begynner igjen.

Men alt er altså opp til Stabæk, som har siste ord fram til 1. juli.

Bæringene har allerede vært ganske medgjørlige ettersom Jönsson allerede i november fikk lov til å innlede konkrete diskusjoner med Rosenborg - inkludert om sin egen kontrakt. Ifølge supporternettstedet Stabæk Satyren skjedde dette etter en felles overenskomst mellom arbeidstaker og arbeidsgiver etter at klubben hadde kuttet i lønna til både ham og spillerne.

Om ikke de interne forholdene på Fornebu har blitt overopphetet av Melodi Grand Prix og plutselig blitt fiendtlige, er det altså ganske trolig at RBK allerede før VM vil kunne innkalle til ny pressekonferanse.

Lenge før Jönsson og Rosenborg ble enige i vinter, hadde Nils Arne Eggen tilbudt et vikariat som han deretter frontet i media. Folk flest begynte å glede seg til tilbakekomsten, og det ble nok på et tidlig tidspunkt vanskelig for RBK ikke å akseptere tilbudet - sjøl om Eggen gjorde ansettelsesprosessen mer komplisert da han plutselig ønsket toårskontrakt.

Derimot var nok en ettårskontrakt til Eggen aktuelt i påvente av Jönsson, sjøl om Erik Hoftun benekter dette. Enden på visa ble uansett at styret valgte å vente med vikariatet til i sommer.

Kompromisset med 1. juni i stedet for 1. september ble bestemt tidlig, men ble aktualisert da Hamrén følte slitasje som dobbeltarbeidende. At SvFF fikk vetorett i spørsmålet om når tiltredelse skulle skje for landslagssjefen var noe mange stusset på, men som nok de fleste ikke trodde ville ha noen betydning.

Men svenskene følte at kompensasjonen de allerede hadde betalt var altfor stor, og så altså sitt snitt i å utnytte vetoretten sin. RBK gikk derfor trolig glipp av 1,5 mill. SEK, men signalet må vel egentlig ha vært dårligst overfor Hamrén: Den nye arbeidsgiveren viste seg ikke interessert i å legge arbeidsforholdene til rette for ham foran EM-kvalifiseringa.

Noen uker forsinket kunne altså Eggen til slutt forelese på pressekonferanse i klassisk stil. Onsdag begynner han forberedelsene til høstsesongen med sin første RBK-trening siden 2002. Trolig vil Jönsson få klar instruks om å holde seg unna Rosenborg-gjerninga fram til serieslutt, men en viss dialog mellom vikar og nyansatt vil det nok bli. Den vil i så fall garantert bare foregå i kulissene.

I mellomtida skal Eggen lede klubben i sitt hjerte til sitt 15. seriemesterskapet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Mens vi venter på Jönsson» i forumet! Diskutér «Kommentar: Mens vi venter på Jönsson» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb