English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil respektere Jönsson-klausul
Skrevet av Thomas Myren, 30. januar 2010, 15:36

Rosenborg og Jan Jönsson kommer til å vente til 1. juli med å offentliggjøre sin muntlige avtale, såfremt ikke Stabæk framskynder prosessen.

- Jönsson klar for Rosenborg (29.01.10)


Jan Anders Jönsson
Født: 24.05.1960

Spillerkarriere: Halmstad (1978-92), Sanfrecce Hiroshima (1993) og Vissel Kobe (1995-96)

Trenerkarriere: Sanfrecce Hiroshima (assistent 1993-94), Vissel Kobe (assistent 1995-96), Ljungskile (1998-00), Landskrona (2001-04) og Stabæk (2005-)
Ifølge VG er RBK veldig opptatt av å vise "verdighet" etter å ha gått så kraftig ut mot framgangsmåten til SvFF-president Lars-Åge Lagrell, da Erik Hamrén ble svensk landslagssjef.

Derfor ønsker klubben utad å resepektere klausulen Jönsson har i kontrakten med Stabæk, som ikke gir ham lov til å forhandle kontrakt med en annen klubb før til sommeren - dersom ikke arbeidsgiver samtykker.

I nettopp Hamrén-affæren måtte Rosenborg som kjent til slutt la Hamrén prate offisielt med Lagrell, og det kan ikke utelukkes at Stabæk ganske snart kan føle det samme. Bærumsklubben skal allerede ha begynt å vurdere mulige etterfølgere til Jönsson.

Dersom Stabæk åpner for et snarlig trenerbytte, vil det naturligvis bli snakk om en "overgangssum". Ifølge TV2 måtte NFF ha betalt to millioner kroner dersom Jan Jönsson skulle ha blitt ansatt som ny landslagssjef før jul, men Stabæk skal kreve langt mer for å gi fra seg gulltreneren sin til en konkurrerende klubb.

Likevel vil Rosenborg kunne vurdere prisforlangende opp mot kompensasjonen klubben får fra Sverige. Mintebeløpet på fem millioner er allerede sikret, og "månedsbeløpet" for å bryte kontrakten tidligere enn 31. august skal være 250 000 kroner. Dersom Hamrén blir "förbundskapten" på heltid i morgen, vil dermed RBK få 1,75 millioner ekstra.

Men dersom Stabæk nekter, må altså Rosenborg og Jönsson vente til 1. juli for å offentliggjøre samarbeidet. I mellomtida gjenstår det å se hvem som trener laget i 2010. I øyeblikket er det ikke engang slått fast at Hamrén er trener ved seriestart om seks uker.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil respektere Jönsson-klausul» i forumet! Diskutér «Vil respektere Jönsson-klausul» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb