English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Overrasket over å være tilbake
Skrevet av Thomas Myren, 15. august 2009, 20:17

Juska Savolainen trodde ikke han kom til å returnere til Rosenborg etter utlånet til Tampere. I ettermiddag var han med og feiret seier over Bodø/Glimt.


Foto: Thomas Karlsen

- Helt ærlig talt hadde jeg bare flirt om noen for tre uker siden hadde sagt at jeg skulle spille i dag. Men fotball er fotball, spillere kommer og går, konstaterer Savolainen overfor rbkweb.no.

Så seint som på onsdag ble det bestemt at han ikke skulle fortsette i Tampere, som ikke så seg råd til en permanent overgang.

- Låneavtalen gikk ut, og det er hovedgrunnen til at jeg kom tilbake. Men nå er jeg her, og vil fokusere på det positive og hjelpe Rosenborg så godt jeg kan, forteller finnen.

Midtbanespilleren erstattet Vadim Demidov etter 77 minutter og fikk sin første RBK-kamp siden hjemme mot Fredrikstad 12. april i fjor.

- Jeg gjorde en slags debut, syns jeg nesten vi må si. Jeg begynte med en bra takling, og deretter gikk det bra. Det var definitivt en fin dag for meg, syns Juska Savolainen, som kunne glede seg over 2-0-seier:

- Slik som alle så, var det vanskelig. Vi forsøkte å trykke på og angripe, men alle hadde følelsen i bakhodet at det kunne komme bare én sjanse. Vi behøvde mål i dag, og heldigvis gjorde vi en god 2. omgang og fikk de viktige målene, slår han fast.

Skademareritt
Savolainen fikk hele debutsesongen i fjor ødelagt av skader i foten og bekkenbeinet.

- Jeg hadde en fantastisk forsesong, men presset for meg for hardt og fikk alvorlige skader. Det er som en snøball, som ruller og ruller - det ble mer og mer. Det tok meg et år å komme tilbake, konstaterer han.

Erik Hoftun innrømmer han syns synd på en av de første spillerne han var med og kjøpte som nyansatt:

- Juska har vært veldig uheldig med skader. I hele fjor minus vinteren gikk han skadet, og det er først nå han er ordentlig "fit".

- Han var veldig bra vinteren i fjor. Han spilte flere gode treningskamper, og viste at han kan være god i den dype rollen. Han er forholdsvis fotrapp, en god ballvinner og trygg med kula. Han har mange gode egenskaper.

- Det var først og fremst gjennom kjøpet av Annan i fjor høst at situasjonen til Juska endret seg. Det var en spiller som på en måte gikk rett inn i hans posisjon, en type som ligger og stabiliserer midtbanen. Sånn er fotballen, ting endrer seg hele tida. Rett før seriestart var det ikke plass til ham, og derfor dro han på utlån. Nå er situasjonen endret, og nå får han en ny mulighet, sier den sportslige lederen.

Juska Savolainen er fornøyd med halvåret i Tampere, der han fikk spille 15 seriekamper.

- Det var viktig både fysisk og mentalt. Jeg spilte både gode og dårlige kamper, men fikk spilletid og erfarte at jeg fortsatt kan spille fotball. Det var ikke over, smiler han.

Håper på medalje
Spørsmålet er hvor mye spilletid han kan forvente i høst.

- Alle vet at Annan var suspendert i denne kampen, så det blir vanskelig framover å få noen minutter. Men når de kommer er det bra.

- Du trenger to kamper til for å få medalje.

- Er det sant? Vi får se. Det bør være nok kamper til at jeg skal kunne få medalje, men det blir opp til treneren og mine egne prestasjoner, svarer diplomaten.

Rosenborg har uansett færre spillere å vurdere til hver kamptropp.

- Situasjonen i stallen har forandret seg i sommer. Vi har færrre spillere enn det vi har hatt, og det ble naturlig at han blir værende ut 2009. Nå får han muligheten til å vise seg fram både på trening og i kamp, og så får vi se hva som skjer i 2010, sier Erik Hoftun.

- Det høres ikke ut som om du regner med ham som en spiller helt på lik linje med resten?

- Nå er han dét, men så får både vi og Juska sjøl vurdere situasjonen og hva vi gjør i 2010.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Overrasket over å være tilbake» i forumet! Diskutér «Overrasket over å være tilbake» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb