English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Alt handler om tillit
Skrevet av Thomas Myren, 31. juli 2008, 10:10

Alejandro Lago har fått en ny kamerat i Roy Miller, og står fram som ei klippe i Rosenborg-forsvaret.


Foto: Thomas Myren

- Det ble to år uten spilletid, men da jeg returnerte i år tenkte jeg mye mer positivt. Jeg trodde jeg skulle få spille kamper. Nå syns jeg det går bra. Jeg får spille hver kamp, sjøltilliten har økt og jeg er veldig glad, smiler Lago til rbkweb.no.

29-åringen kom til Lerkendal for tre år siden, og Per Joar Hansen ga ham fast plass. Da Per-Mathias Høgmo tok over, ble det etter hvert benken.

Reddet i 12. time
I 2006 ble Lago leid ut til både Bella Vista i hjemlandet og IFK Göteborg. En siste sjanse i RBK i fjor endte med at han reiste hjem til Uruguay fordi han ikke oppfylte spilletidskravet for å få ny arbeidstillatelse. I tolvte time ble reglene endret av NFF.

Alejandro Lago grep sjansen da Bjørn Tore Kvarme sonet karantene mot Vålerenga i april, og fikk arbeide videre i fred da "Beto" ble skadet og senere la opp.

Nå spiller han fast med amigo Miller til venstre for seg. De to latinamerikanerne henger sammen også på treningene.

- Men han er en dårlig spiller! gliser Lago.

- Da jeg kom var det vanskelig å prate med de andre. Det er bra å kunne prate spansk med Roy. Det gjør både meg, ham og laget bedre, tror han.Lago forstår etter hvert norsk godt, men føler seg ikke stødig nok til å snakke det sjøl - i alle fall ikke i intervjuer. Roy Miller har en avslepen Bodø-dialekt, men fikk faktisk oversettelseshjelp fra lagkameraten, da RBKweb brukte ham som kombinert tolk og intervjuobjekt.

- Det er veldig bra for oss å kunne prate spansk. Vi snakker ganske mye på banen, og det er bra for meg og Lago å få spille sammen. Andreas (Nordvik) forstår også litt spansk, men han snakker jo mest portugisisk, smiler venstrebacken fra Costa Rica.

Opptur i sommer
Begge setter pris på inntredenen til Erik Hamrén.

- Han har vært positiv for alle oss spillerne. Han krever ordentlig innstilling mot alle lag, og det er bra for Rosenborg, mener Miller.

Nå er Alejandro Lago innstilt på å forlenge kontrakten, som går ut ved nyttår. Terje Liverød er i forhandlinger med Erik Hoftun.

- Rosenborg og rådgiveren min prater kontrakt, mens jeg bare tenker på å spille kampene, sier han.

- Men du vil bli værende i Trondheim?

- Ja, jeg vil spille her i Rosenborg, sier Lago, som blant annet er ønsket av klubber i Tyskland.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Alt handler om tillit» i forumet! Diskutér «Alt handler om tillit» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb