English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Prestisjeverv til Skutle
Skrevet av Thomas Myren, 7. juli 2008, 23:05

Nils Skutle ble mandag kveld valgt inn i styret til den nye europeiske klubbforeninga.

European Club Association (ECA) ble etablert allerede i januar da UEFA og utbrytergruppa G14 sluttet fred. Men formelt skjedde stiftelsen under det første årsmøtet i kveld. De 53 UEFA-nasjonene er alle representert med til sammen 103 klubber.

Basert på nasjonsrankinga har Norge to plasser, og de går til de to klubbene med flest rankingpoeng; Rosenborg og Vålerenga. Medlemslista blir oppdatert annethvert år.

I kveld ble det første styret med femten representanter valgt. Karl-Heinz Rummenigge fra Bayern München ble leder, mens Skutle ble valgt som styremedlem.

- Jobben blir å utvikle klubbfotballen, fremme klubbenes interesser og rettigheter. Det handler for eksempel om spillekalenderen, unngå belastning på spillerne i forhold til landslag, samt å utvikle klubbturneringer som Champions League og UEFA-cupen sammen med UEFA, sier Nils Skutle til rbk.no.

Skutle har allerede i mange år vært aktiv representant i forgjengeren European Club Forum. Han har deltatt i mange komitéer, og var forkjemper for at bare 33 prosent av klubbrankinga skulle være basert på nasjonspoeng, noe som gagnet RBK som hadde blitt trukket ned på grunn av de svake prestasjonene til andre norske klubber i europacupene. Nå blir det vurdert å senke andelen ned til 25 prosent.

Den daglige lederen på Brakka har dessuten vært med i utforminga av de nye formatene på europacupene. Blant annet vil UEFA-cupen få et nytt gruppespill neste år, mens kvalifiseringa til Champions League blir delt i to, der seriemesteren fra blant annet Norge slipper å møte storklubber fra de beste ligaene.

ECA-styret 2008-2010:

Leder: Karl-Heinz Rummenigge (FC Bayern München)

Kenyon (Chelsea FC)
Joan Laporta (FC Barcelona)
Umberto Gandini (AC Milan)
Ernesto Paolillo (FC Internazionale Milano)
Fernando Gómes (FC Porto)
Rick Parry (Liverpool FC)
Itamar Chizik (Maccabi Haifa FC)
Damir Vrbanović (NK Dinamo Zagreb)
Jean-Michel Aulas (Olympique Lyonnais)
John McClelland (Rangers FC)
Michel Verschueren (RSC Anderlecht)
Ramón Calderón (Real Madrid CF)
Nils Skutle (Rosenborg BK)

Enda et medlem skal velges til administrative oppgaver.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Prestisjeverv til Skutle» i forumet! Diskutér «Prestisjeverv til Skutle» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb