English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg blir seedet
Skrevet av Thomas Myren, 29. mars 2004, 08:23

Regelendringen UEFA vedtok i forrige uke har tilbakevirkende kraft, og blir dermed godt synlig allerede til sommeren. Rosenborg går forbi mange "snyltere" på rankingen. Samtidig er det så godt som sikkert at RBK havner i seedet gruppe i 3. kvalifiseringsrunde til høstens Champions League.


FESTSTEMNING: Sjansen for Champions League-fest på Lerkendal til høsten er stor.

Arkivfoto: Thomas Myren

Det var under UEFA-styremøtet i Dublin at de europeiske fotballtoppene bestemte at kun 33 prosent av hjemlandets nasjonspoeng heretter skal legges til klubbens egne rankingpoeng, mot tidligere 50 prosent.

Imidlertid meldte forskjellige medier, inkludert rbkweb.com, at regelendringen ikke ville ha noen tilbakevirkende kraft. Dermed ville reglene først tre delvis i kraft sesongen 2005/06, mens endringen for fullt ville merkes så sent som i sesongen 2008/09.

Men dette var heldigvis feil.

Har tilbakevirkende kraft
Rosenborg-direktør Nils Skutle har nemlig fått bekreftet fra UEFA at regelendringen har tilbakevirkende kraft. Dermed må poengene fra de siste fem årene, som rankingen baseres på, regnes ut på nytt.

- Systemet endres med virkning fra sesongen 2004/05. Da teller nasjonskoeffisienten bare 33 prosent og ikke 50 prosent som før, bekrefter Skutle overfor rbkweb.com.

Rosenborg, Club Brugge og Glasgow Rangers er blant de klubbene som tjener mest på regelendringen. Trioen klatrer alle rundt ti plasser oppover på UEFAs klubbrangering, og passerer lag som Kaiserslautern, Malaga, Udinese og PAOK, som hittil har "snyltet" på hjemlige konkurrenter, som har gjort det godt i E-cup. RBK på sin side klatrer fra 56. til 45. plass.

Champions League-bonus
Nils Skutle kan også avsløre en annen regelendring, som hittil ikke har vært kjent: UEFA vil fra høsten av premiere Champions League-deltakere ekstra. Fram til nå har klubbene fått et ekstra rankingpoeng dersom man kvalifiserer seg, mens heretter skal man få tre poeng.

Det er også bestemt at åttendedelsfinalister i Champions League nå skal få et tilleggspoeng. Fra før av gir kvart-, semi- og finale-deltakelse i Champions League og UEFA-cup et poeng ekstra pr. runde.

Andre faktorer innvirker
Likevel er det ikke først og fremst regelendringene til UEFA som gjør at Rosenborg er mer eller mindre sikret seeding i 3. kvalifiseringsrunde i august. Det er derimot favorittfall i flere europeiske ligaer som fører RBK opp blant de 16 seedede klubbene.

På bakgrunn av tabellsituasjonene ser Lerkendølene ut til å bli rangert som lag nr. 15, og for å ramle ned på 17. plass eller dårligere, må minst to av tre ting skje:

Galatasaray tar sølv i Tyrkia.
Istanbul-laget ligger på sjetteplass, 16 poeng bak Besiktas på 2. plass.

Slavia og Sparta tar de to første plassene i Tsjekkia.
Ostrava leder serien, med Slavia Praha 3 poeng bak på 2. plass og Sparta 7 poeng bak på 4. plass. Sigma Olomouc ligger i mellom på 3. plass.

Porto tar sølv i Portugal.
I øyeblikket cruiser de inn til gull - leder serien 7 poeng foran Sporting Lisboa, med en kamp mindre spilt.

Med andre ord: Sjansen for at RBK blir seedet, er virkelig til stede!

For spesielt interesserte:
Changes in calculation of UEFA team coefficients
Team Ranking, based on 33% contribution of country coefficients


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg blir seedet» i forumet! Diskutér «Rosenborg blir seedet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb