English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Uenige om lørdagskamper
Skrevet av Thomas Myren, 27. juli 2007, 23:21

Kampen i Tromsø er den første av fire strake lørdagskamper. Spillerne og supporterne er godt fornøyde, men Rosenborg foretrekker derimot å spille på søndager.


Foto: Thomas Karlsen

Både på slutten av 80-tallet og i begynnelsen av dette årtusenet ble det gjort forsøk med å spille lørdag. Man gikk bort fra ordninga fordi klubbene mente det virket negativt inn på tilskuertallene.

- Gjennom undersøkelser vet vi at Lerkendal-publikummet foretrekker søndager. Det er et kamptidspunkt som gjør helga disponibel for folks fritid: Man kan dra på hytta, på utflukt med familien, dra på kino, teater eller andre aktiviteter lørdag, og samtidig få med seg kampen søndag, sier Rosenborg-markedsdirektør Erik Espeseth til rbkweb.no.

Denne sesongen har TV2 likevel igjen begynt å flytte én kamp i hver serierunde til lørdag klokka 19. Med unntak for bortekampen mot Stabæk i april har RBK så langt ikke spilt på det tidspunktet, men på grunn av kvalifiseringa til Champions League er nå fire seriekamper på rad flyttet: Tromsø (b), Stabæk (h), Brann (b) og Vålerenga (h).

90 prosent vil spille lørdag
Det er noe spillerne sjøl ønsker velkommen. Spillerorganisasjonen NISO har gjennomført en spørreundersøkelse, der hele ni av ti medlemmer slo fast at de ønsker seg flere lørdagskamper. Faktisk ønsker seks av ti spillere kun å spille på lørdag. Et av argumentene er å få bedre tid til familie resten av helga.

Også de ivrigste supporterne er positive.

- Det er mer bekvemt med tanke på borteturer. Reisetid blir ikke lenger en så avgjørende faktor i forhold til at man skal på jobb eller skole dagen etter, og gjør dermed at flere blir med på bortekamper. Vi mener at hele siste serierunde bør spilles lørdag kveld nettopp av denne grunn, sier talsmann Christian Brøndbo i Norsk Supporterallianse.

Den tidligere Kjernen-lederen ser likevel noen ulemper.

- Kveldskamp på lørdag fører til økt promille på tribunen og økt fare for bråk mellom supportere. Derfor bør man unngå typiske hatoppgjør på lørdager. Av sikkerhetsmessige årsaker bør enkelte av disse derbyene i stedet legges til mandager, mener Brøndbo, og lister opp: Rosenborg - Lillestrøm, Brann - Vålerenga, Vålerenga - Lillestrøm og Brann - Viking.

TV bestemmer
Rosenborg er heller ikke fornøyd med at så mange av sine gjenværende kamper på søndager blir flyttet til klokka 20 for å bli vist som hovedkamp på TV2.

- Avspark klokka 18 er best da det er et tidspunkt som ved siden av å tilfredsstille familiers ønske om ikke for seine kamper, også er godt egnet for folk som bor et stykke unna Lerkendal, da de kan nå hjem uten at det blir for seint, sier Espeseth.

Det gjelder ikke minst for de supporterne som reiser på bortekamper.

- Det er litt typisk at det er to av de mest langveisfarende lagene, RBK og Brann, som oftest ender opp med å få kampstart kl 20, sier Christian Brøndbo, som mang en gang har kommet hjem til Trondheim først tidlig mandag morgen etter lange bussturer.

- Det er likevel viktig å påpeke at TV-kamper er viktige for svært mange RBK-supportere rundt om i landet, som bor for langt unna Lerkendal til å dra på kamp. Knapphet på billetter gjør også at noen ikke har tilgang til kampene «live». Derfor er det naturlig at noen av kampene legges til sein kveldstid, som jo er «prime-time» for TV-titting, avslutter Erik Espeseth.

Si din mening i forumet: Hvilket kamptidspunkt foretrekker du?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Uenige om lørdagskamper» i forumet! Diskutér «Uenige om lørdagskamper» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb