English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Flytter tilbake inntekter
Skrevet av Thomas Myren, 21. februar 2007, 10:56

Rosenborg regner med økte inntekter på 18 millioner kroner i 2007, men likevel budsjetterer klubben med et underskudd på 10 millioner.

15 millioner i underskudd (14.02.07)
Må tredoble inntektene (16.11.06)

Rosenborg Ballklub 2007
Driftsinntekter:
159,02 (140,76)
Driftsresultat:
-13,91 (-12,09)
Resultat før skatt:
-9,92 (-7,85)

(mill. kr, 2006 i parantens.)

Les mer:
- Budsjett 2007
Hovedårsaken er at en stor del av merinntektene bringer med seg økte kostnader. Blant annet skal klubben etter litt fram og tilbake igjen sjøl stå for salg av supporterutstyr og kioskvarer.

- Vi ønsker å at klubben på egen hånd skal levere totalpakken rundt hjemmekampene, og stå for blant annet merchandising- og kiosksalg. Rosenborg Arena AS skal heretter bare ha ansvar for events og konserter, sier administrerende direktør Nils Skutle til rbkweb.no.

Dermed øker "salgs- og andre inntekter" til Ballklubben fra 8 til 29 millioner kroner, mens VIP-inntektene går fra 18 til 25 millioner. Men samtidig bidrar dette sterkt til at kostnadene til varekjøp, administrasjon og lignende stiger fra 22 til 37 millioner.

Balanse i 2008
Lønnskostnadene i fjor var ekstra høye på grunn av utbetaling av sluttpakker til blant andre Ørjan Berg, Harald Brattbakk og diverse trenere, og reduseres med seks millioner ned til 54 mill. RBK er samtidig allerede sikret 6,5 millioner kroner etter salgene av blant andre Sebastián Eguren og Karim Essediri. Likevel blir altså underskuddet på hele 10 millioner kroner etter avskrivninger på henholdsvis 14 mill. (spillere) og 3 mill. (drift).

- Det er ikke alltid enkelt å drive forretning med underskudd, men vi er brukbart fornøyde. Alternativet er å selge spillere eller redusere kostnadene på blant annet talentutvikling, slo Skutle fast, da han presenterte budsjettet på årsmøtet tirsdag kveld.

Rosenborg håper likevel å kunne gå i balanse allerede neste år.

Styrker administrasjonen
Markedsavdelinga får et stort ansvar i jakten på de nye inntektene som må på plass for å greie målsetninga. I den forbindelse er klubben i ferd med å ansette ni nye medarbeidere.

- Å vokse, krever større ressurser. Vi trenger nye folk på markedsavdelinga for at det hele skal henge sammen. Målet er at hver enkelt ansatt skal bidra positivt i regnskapet. Allerede i år har markeds- og medieavdelinga en økning på fem millioner etter at merkostnadene er trukket fra, kommenterer Skutle.

Men det er bare begynnelsen på utviklinga. RBK tror inntektene vil øke til over 600 millioner kroner i løpet av 7-10 år.

- Det koster mer å henge med sportslig. Derfor må inntektene opp både fra billetter, TV, sponsorer og merchandising. Inntektene til norske klubber vil øke ganger tre i løpet av få år, tror Skutle.

Skal bedre likviditeten
Som tidligere skrevet, ble omløpsmidlene til Rosenborg i løpet av fjoråret redusert fra 110 til 58 millioner kroner. Mest oppsiktsvekkende var at finansplasseringene (bankinnskudd, fond) gikk fra 94 til 38 mill.

- Mange har trodd at egenkapitalen vår har vært cash, men den er puttet inn i andre verdier. Vi har sett på kjøp av eiendommer i Trondheim sentrum som kloke investeringer, sier Skutle.

Til sammen har klubben de siste årene investert 150 mill. i blant annet tomter rundt Lerkendal for bygging av treningsbaner og næringsutvikling. 30 mill. av disse har gått til kjøp av leiligheter - blant annet den mye omtalte ungkarsboligen til Steffen Iversen på Nedre Elvehavn. Nå skal penthouset og flere andre av leilighetene bli solgt.

- Vi har satt i gang aktiviteter for å selge disse aktivene, for vi trenger cash. Vi ønsker å ha likviditet nok til handlefrihet. Jeg skulle gjerne ha hatt 100 millioner i cash igjen, sier Skutle.

Likevel er det uaktuelt å selge tomta rett bak hovedtribunen til utbyggere.

- Tomta er verdt mye mer ved å utvikle den sjøl enn å selge, så jeg mener vi bør beholde den, avslutter Nils Skutle.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Flytter tilbake inntekter» i forumet! Diskutér «Flytter tilbake inntekter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb