English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Trodde ikke på gull
Skrevet av Thomas Myren, 19. oktober 2006, 14:44

Rosenborg lå bortimot fortapte med ti poeng bak Brann da Knut Tørum tok over treneransvaret i juli. En glimrende høstspurt har snudd alt på hodet.

Foto: TV2


- Jeg trodde ikke på gull på det tidspunktet. Jeg sa allerede fra dag 1 at om Brann vinner alle kampene sine, så var vi sjanseløse, forteller Tørum til rbkweb.no.

Også Roar Strand hadde mer eller mindre gitt opp.

- Vi hadde ikke tro på gull. Jeg så ikke så mye oppover på tabellen, sier Rosenborg-kapteinen, og sikter til at nedrykksstreken lå bare seks poeng under.

Sesongen åpnet derimot bra, og RBK toppet tabellen etter uavgjort mot Lillestrøm og seier over Start. Da begynte nedturen med altfor mange uavgjort ispedd stygge hjemmetap mot Molde og HamKam.

Per-Mathias Høgmo ble sykmeldt etter 1-2-tapet i Kristiansand i 14. serierunde. 4. plass på tabellen var hederlig, men avstanden opp til Brann var på hele ti poeng.

- Vi visste at vi måtte ta mange poeng for å komme helt til topps, og angrep utfordringa offensivt. Vi sto foran en periode med åtte kamper der Per skulle være vekke, og ønsket å ta åtte seiere - i det minste å ligge så tett opp mot det som mulig, forteller Knut Tørum.

Fikk en bra start
- De første dagene var vi uansett mest opptatte av kampene mot Lillestrøm og Vålerenga, og håpet på en god start. Da vi fikk det, var det bare å bygge videre. Vi begynte å vinne, mens andre avga poeng, slår han fast.

Mens poengfangsten til Rosenborg gikk rett til himmelen fra august og utover, gikk Brann i stedet på tre strake tap mot Lillestrøm, Start og Vålerenga. Dermed flatet poengfangst-kurven til helrøde ut:Med 2-1-seieren over Tromsø i hengekampen gikk Rosenborg etter 21 spilte kamper forbi Brann, og inntok 1. plassen på tabellen.

- Vi gjorde jobben vår, og nå leder vi, smiler Tørum.

Det enkleste er det beste
Vikartreneren vil ikke ta æren for den gode høstsesongen som forhåpentligvis ender med seriegull.

- Spillerne har spilt bra, og avgjort de tette og jevne kampene. Vi hadde mange slike kamper i vår også, men da bikket det litt mot vår vei. Nå har vi blitt flinkere, og vinner i stedet slike kamper. Også spillemessig har vi vært mer slik som vi ønsker å framstå, analyserer Tørum.

Spillerne skryter derimot uhemmet av grepene bergenseren har gjort.

- Jeg synes alt er blitt mye klarere både på trening og i kamp. Vi har tatt fram tavla igjen, og konkretisert spillemønstret. Enkelte av oss eldre har hatt alt i hodet, men nå har vi begynt å tegne igjen, noe som er bra ettersom det har kommet til så mange nye, yngre spillere, sier Christer Basma.

I den forbindelse har det vært mye fokus på terping og atter terping på spillsekvenser gjennom (skygge)trening.

- De yngste er ikke alltid like flinke til å se det kollektive i spillet, og se at de hele tida må hjelpe til. Vi må alle sammen tenke likt, og dette er en god begynnelse, mener Basma, som får Tørum på glid:

- Vi har fått terpet på de enkle tingene, og det har gitt trygghet ute på banen. Samtidig har de fleste spillerne vært skadefrie, og kunnet spille i samme posisjon over lengre tid, sier Rosenborg-treneren.

Seriemester med poeng i Bergen
Med uavgjort eller seier mot Brann er det 20. seriemesterskapet i praksis sikret; seier mot Viking eller Fredrikstad bør være meget overkommelig.

- Uavgjort er et bra resultat, og med seier er vi seriemester, smiler Knut Tørum.

Det vil i så fall bli den 14. gullmedaljen til Roar Strand i serien:

- Det smaker alltid godt med gull, men kanskje litt ekstra i år. Vi hadde en dårlig sesong i fjor, men håper å ta igjen det tapte i år, avslutter klubblegenden.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Trodde ikke på gull» i forumet! Diskutér «- Trodde ikke på gull» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb