Utskrift fra rbkweb.no

Overveldet av oppmerksomheten
Skrevet av Thomas Myren, 19. september 2006, 12:08

Marek Sapara begynner å finne seg til rette i Trondheim. Det første han måtte venne seg til, var den enorme mediadekninga av Rosenborg.

Foto: Thomas Myren

Super-debut av Sapara (10.09.06)
RBKs nye midtbaneslave(r) (25.08.06)

- Da jeg skrev under kontrakten, forsto jeg egentlig ikke helt at jeg var på vei til en storklubb, og at det var stor interesse rundt meg. Men det begynte å demre for meg foran den første kampen i Sandefjord. Journalistene nærmest forfulgte meg. De spurte meg om følelsene mine foran kampen, om jeg var påvirket av forventningene og hvordan jeg kunne hjelpe Rosenborg. Da journalistene møtte opp på trening bare på grunn av meg, og det var kameraer over alt som fulgte meg, begynte jeg å forstå hvor stor sak dette egentlig var. Men jeg antar dette er helt normalt i Rosenborg, forteller Sapara til sportsavisa Dennik Sport i hjemlandet.

Derfor er det godt at det er litt roligere på hjemmefronten. Han og samboeren Lucia har allerede flyttet inn i egen leilighet, og de har mye kontakt med en norsk-slovakisk familie RBK spleiset paret med.

- Kjæresten min tilbringer mye tid sammen med dem, når jeg er på trening og så videre. De tar godt vare på oss, smiler Marek.

Uvant trening
Det er ikke bare oppmerksomheten fra media som er forskjellig, også opplegget på treningene er uvant.

- De trener helt annerledes her. Det tok ei stund å bli vant til endringa. To dager før kamp gjør vi ikke spesielt mye. I Slovakia brukte vi å øve på dødball og taktikk. Og dagen etter kamp tok vi det helt rolig i Ruzomberok. Men i Rosenborg hadde vi en trening der jeg etterpå ikke greide å løfte armene mine. Den fysiske treneren (Siri Marte Hollekim) prøver å hjelpe meg. Jeg trente med medisinballer etterpå, og hun viste meg hvilke vekter jeg bør bruke og hvordan.

- Hun forsto at du trengte hjelp?

- Haha, nei, nei. Det er 5-10 spillere som er spinklere enn meg. Hun forklarte meg at hun ikke ønsker at jeg skal bygge for mye muskler. Hun ønsker bare at jeg skal ha god nok styrke og balanse til å vinne duellene.

Fornøyd med debuten
Rekordkjøpet fra Slovakia var i utgangspunktet tiltenkt rollen som sentral midtbanespiller, men er i øyeblikket mest aktuell om indreløper.

- Det var vanskelig i begynnelsen, men jeg begynner å bli vant til rollen. Jeg har vært vant til å spille ett- og to-touch-pasninger fram og tilbake på midtbanen. Her fungerer det ikke på den måten. Etter vi har sentret, har lagkameratene mine allerede begynt å bevege seg for å snu spillet. De forventer ikke å få ballen tilbake, slår Sapara fast.

Foran debuten mot Sandefjord var han i tillegg bekymret over manglende kamptrening.

- Ja, jeg var veldig bekymret over det, fordi jeg ikke hadde spilt siden 23. august - hjemmekampen mot CSKA Moskva i kvalifiseringa til Champions League. Jeg hadde en dårlig følelse foran kampen mot Sandefjord, men da kampen startet, følte jeg meg bedre. Det var som om all nervøsiteten forsvant, og jeg glemte at jeg var litt rusten. Det føltes bra, og jeg spilte bra, sier 24-åringen, som fra første stund tok både frispark og hjørnespark:

- Jeg tok nesten alle dødballene, men byttet litt med venstrefotede Dorsin. Han tok en corner og et frispark, mens jeg tok resten, oppsummerer han.

Vestfoldingene prøvde å skape problemer for den elegante spilleren.

- Det var ganske tøft i Sandefjord. De advarte meg på forhånd om at guttene fra Sandefjord spilte som engelskmenn. De slåss, sparket og gikk på oss som om de var tanks, mener Sapara.

Da er han heller mer fornøyd med sitt eget lag:

- Vi prøver å spille fin fotball, som jeg personlig liker. Hovedårsaken til at jeg spilte bra, var at ingen i vårt lag bare pælmer ballen oppover, avslutter Marek Sapara, som på torsdag skal hjelpe RBK til en etterlengtet cupfinale.

nyheter
forum