English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
RBKs nye midtbaneslave(r)
Skrevet av Thomas Myren, 25. august 2006, 14:53

Marek Sapara skrev i ettermiddag under kontrakt ut 2010. Timillionersmannen blir tidenes dyreste utenlandske spiller i norsk fotball.

Rosenborg kjøper Sapara (24.08.06)


Født: 31.07.1982
Fødested: Kosice, Slovakia
Høyde/vekt: 176 cm / 67 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubber: VSS Kosice, Krasna nad Hornadom, 1.FC Kosice, Ruzomberok
Landskamper/mål: 2 / 0
- Alle spillere ønsker å ta nye steg i karrierene sine. Etter mange år i Ruzomberok følte jeg det var tid for meg å bytte klubb. Det er likevel en uvirkelig følelse å bli solgt til en så stor og tradisjonsrik klubb som Rosenborg, smilte Sapara, da han ble presentert på en pressekonferanse i hovedtribunen på Lerkendal klokka 14.

RBK har brukt ett år på å kartlegge 24-åringen. Allerede i oktober i fjor var talentspeider Stig Torbjørnsen og juniortrener Kåre Ingebrigtsen nede i Slovakia og fulgte midtbanespilleren i kamp.

- Jeg og Bent Skammelsrud så ham siste gang i aksjon da de spilte mot Djurgården tidligere i august, forteller Trond Henriksen til rbkweb.no.

Ruzomberok vant 3-1 over svenskene i kvalifiseringskampen til Champions League, og lagkaptein Sapara var kampens store spiller.

- Han virker veldig spilleklok ut fra det han gjør på fotballbanen. Han har stor fotballforståelse, og er flink til å variere spillet med korte og lange pasninger. Han har stor bevegelse, og gjør seg hele tida spillbar. Han er samtidig god med begge bein, og tok alle dødballene til Ruzomberok - både frispark og cornere. Han er i det hele tatt en type vi har letet lenge etter, slår Henriksen fast.

Spilleren sjøl er mer beskjeden på egne vegne.

- Det er vanskelig for meg å si så mye om egne kvaliteter. Jeg legger mest merke til det jeg gjør galt. Jeg håper uansett at jeg kan hjelpe Rosenborg tilbake til Champions League, smiler landslagsmannen.

RBK har hittil aldri funnet en verdig arvtager til Bent Skammelsrud på sentral midtbane, men tror Marek Sapara er rett mann.

- Vi kan ikke allerede nå si for sikkert at det er 100 prosent treff, men jeg tror det bortimot er det. Jeg føler meg forholdsvis trygg på at han kommer til å bli en bra mann for oss, avslutter Trond Henriksen.

PS! RBK arbeider med å få Sapara spilleklar mot Stabæk, men sannsynligvis kommer kampen på mandag uansett for tidlig.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «RBKs nye midtbaneslave(r)» i forumet! Diskutér «RBKs nye midtbaneslave(r)» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb