Trøyesalget halvert
Skrevet av Thomas Myren, 15. mai 2006, 10:06
Til tross for at publikum strømmet til Lerkendal i fjor, stupte salget av supporterutstyr. Spesielt sviktet salget av spillertrøyer.
NYE SALGSVARER: Verken Iversen, Hirschfeld eller Solli, men derimot klesplaggene!
Foto: Thomas Myren
Den nye drakta er klar (02.04.06)
Supporterne kjøpte nemlig bare 3000 drakter i fjor, mot dobbelt så mange i årene før. Dermed sank inntektene fra 9,3 til 6,8 millioner kroner.
Rosenborg velger likevel å avdramatisere salgssvikten.
- Det var en utgående drakt i fjor, og da selger vi automatisk mindre. Samtidig ble det tidlig på høsten annonsert at det skulle komme ny hovedsponsor. Folk ventet med å kjøpe drakt, og dermed stupte salget, forklarer daglig leder i Rosenborg Arena, Ole Erik Raad.
Salg av supporterutstyr
Budsjettene for 2006
(salg i 2005)
Vålerenga: 15 mill. (20 mill.)
Rosenborg: 7,5 mill. (6,8 mill.)
Brann: 6,2 mill. (7,5 mill.)
Start: 6 mill. (5 mill.)
Lillestrøm: 6 mill. (8 mill.)
Fredrikstad: 4 mill. (4 mill.)
Viking: 4 mill. (3 mill)
Tromsø: 1,3 mill. (0,7 mill.)
HamKam: 1 mill. (0,6 mill.)
Odd Grenland: 1 mill. (0,7 mill.)
Stabæk: 1 mill. (0,5 mill.)
Sandefjord: 1 mill. (0 mill.)
Molde: 0,5 mill. (1,6 mill.)
Lyn: vil ikke oppgi tall
Kilde: Verdens Gang
RBK-datterselskapet tok ved årsskiftet over ansvaret for salg av supporterutstyr, og ser lyst på framtida.
- I år kommer vi til å selge betydelig flere drakter. Nydrakta er veldig godt mottatt, og ble i første omgang utsolgt i flere størrelser. Derfor har vi både framskyndet og økt etterbestillingene til Adidas. Vi er absolutt på tur opp igjen når det gjelder draktsalg, sier Raad, som tror på 4-5000 solgte trøyer i løpet av sesongen.
Forbedringspotensialet er likevel fortsatt stort. Seriemester Vålerenga solgte tre ganger så mye supporterutstyr som Rosenborg i fjor.
- Vi vil forsøke å bruke nettbutikken mer aktivt, og i tillegg vil vi selge visse supportereffekter i alle kioskene på Lerkendal kampdag. Vi vurderer naturligvis også løpende andre forhold som kan gi oss bedre eksponering og distribusjon. Eksempelvis selges caps og skjerf i Narvesen-butikkene som selger RBK-billetter.
Rosenborg har også luftet planer om å åpne nye supporterbutikker både i Midtbyen og i Oslo.
- Vi har ikke fattet noen beslutning i noen retning her. Nettbutikken har vist en stor økning i år, og utvikling av denne kan nok dekke en del av markedet i Trondheim og omegn. Men dette er under kontinuerlig vurdering, avslutter Ole Erik Raad.