Utskrift fra rbkweb.no

Viking - Rosenborg 4-2
Skrevet av Thomas Myren, 30. juni 2024, 16:58

Trass i fortjent utligning rett etter pause raknet RBK igjen i 2. omgang.

- Det sitter i hodet
Markus Henriksen ut med skade
Karantene for Ole Selnæs


I forrige bortekamp snudde Tromsø 0-2 til 3-2 etter pause. I dag scoret Viking tre kjappe mål på stillinga 1-1.

- Det er en veldig bra første time på bortebane. Så kommer det litt motgang, og det håndterer vi rett og slett katastrofalt dårlig. Det må vi lære av, konstaterte Alfred Johansson overfor TV2.

Markus Henriksen var tilbake etter lårskade, noe som innebar at vikariatet til Mikkel Ceide var over. Dessuten startet Noah Holm for første gang på to år etter utleie til Reims og to fotoperasjoner. Marius Broholm ble derfor dyttet ut på den ene vingen, som var ledig etter at Jayden Nelson skadet leggen mot Fredrikstad.

Erlend Reitan byttet side fordi Adrian Pereira sleit etter smell på trening. Leo Cornic fikk en etterlenget sjanse på høyreback. Sverre Nypan og Ole Sæter var fortsatt ikke i stand til å starte etter sykdom og skader.

Videodommeren så at Jesper Reitan-Sunde stemplet Nick D'Agostino, og Zlakto Tripic ga hjemmelaget tidlig ledelse på det første straffesparket mot Rosenborg denne sesongen.

Etter en drøy halvtime sløste RBK enormt med sjansene: Sondre Bjørshol reddet på streken etter at Santeri Väänänen hadde rundet keeper. Et par minutter senere fikk Patrik Gunnarsson avverget skudd fra Reitan-Sunde. Forsøket fra Cornic på returen ble blokkert, før Reitan-Sunde fulgte opp med å skyte like utenfor krysset.

D'Agostino forsøkte seg fra godt hold like før pause, men det var veldig rettferdig at gjestene utlignet tidlig i 2. omgang: Reitan-Sunde la inn til Edvard Tagseth, som elegant løftet ballen oppunder tverrliggeren fra sju meter.

Marerittet begynte med at Henriksen måtte gi seg med lårhøne etter én time. Rett etterpå mislyktes Ulrik Yttergård Jenssen med å blokkere et langskudd fra Bjørshol. Ballen forandret bare retning og føyk forbi en utspilt Sander Tangvik og i mål.

Rosenborg maktet aldri å slå tilbake. Tripic kunne enkelt skru inn 3-1, før Peter Christiansen rolig tok ned ballen i duell med Ole Selnæs og fjernet enhver tvil med et lavt skudd.

På overtid fikk Sæter straffespark da hans tidligere Ranheim-lagkamerat Sondre Langås snublet inn i føttene hans. Toppscoreren trillet kontrollert inn trøstemålet.

- Det sitter bare i hodet på oss. For vi har kvaliteten, og det har vi vist. Det er ikke sånn at at vi blir slitne fra 60. til 61. minutt. Det handler om at vi må beholde troen på oss selv og det vi gjør inntil kampen er over, oppsummerte Johansson.

PS! Selnæs må stå over mot Odd etter fire gule kort.

PPS! Tomas Nemcik (lår) og Emil Frederiksen (lyske) var fortsatt skadet i tillegg til Jonathan Augustinsson, som er i opptrening etter låroperasjon.

Kampfakta

Viking4-2Rosenborg
Zlatko Tripic str. 19, 73
Sondre Bjørshol 68
Peter Christiansen 84
Edvard Tagseth 48
Ole Sæter str. 90

Søndag 30. juni 2024 15:00
Eliteserien, Romssa arena, Tromsø
11 512 tilskuere og vist på tv2.no

Rosenborg [4-3-3]
Sander Tangvik - Leo Cornic, Markus Henriksen (Mikkel Ceide 61), Ulrik Yttergård Jenssen, Erlend Reitan - Edvard Tagseth, Ole Selnæs, Santeri Väänänen (Sverre Nypan 69) - Marius Broholm, Noah Holm (Ole Sæter 61), Jesper Reitan-Sunde (Agon Sadiku 90)

Gult kort RBK: Jesper Reitan-Sunde og Ole Selnæs

Ubenyttet reserve: Rasmus Sandberg, Adam Andersson, Håkon Røsten, Håkon Volden og Tobias Børkeeiet

nyheter
forum