Utskrift fra rbkweb.no

- Har slitt i begge 16-meterne
Skrevet av Thomas Myren, 28. juni 2024, 16:17

Rosenborg skal utover sommeren begynne klatringa oppover tabellen.

VS.


Foran bortekampen mot Viking har Rosenborg skuffende 14 poeng på elleve kamper. Det var bare nok til 8. plass på tabellen før serierunden begynte i går.

- Vi skal ikke legge skjul på at vi hadde ønsket å stå med flere poeng, men nå er situasjonen sånn som den er. Det handler om å få gode prestasjoner og vinne fotballkamper for å få sjøltillit inn i et fotballag. Det håper jeg at vi kan få til på søndag, innleder Markus Henriksen til rbkweb.no.

- Hva fungerte bra i vårsesongen?

- Veldig mye mellom begge 16-meterne har fungert bra. Men både i egen 16-meter og offensiv 16-meter har vi slitt litt. Vi har sluppet inn altfor billige og enkle mål, og så har vi scoret altfor lite mål. Og det er det som kanskje er det viktigste i fotball. Vi ser at det er forbedring på noe, men vi vet at vi må flere hakk opp om vi skal være det laget som vi ønsker å være.

- Handler det litt om at det har vært mange skader og stadige endringer både i forsvar og angrep?

- Sånn er det. Jeg tror det viktigste er at vi prøver å tenke på hva man kan gjøre med det laget man har der og da. Det har selvfølgelig vært mye endringer, og det er en litt annen måte å tenke fotball på enn det det har vært. Så det har vært litt opp og ned.

- Det er litt sånn som den sesongen med Kjetil (Rekdal), da vi tok 3. plass: Vi har et veldig høyt toppnivå, men vi svinger altfor mye ellers. Gode lag klarer å gjenskape prestasjonene.

- Nå ser du litt av hva vi prøver på, og kampbildene er ofte litt like. Det handler om at vi tar de siste stegene. Vi må bli mer effektive og komme til flere store sjanser. I tillegg må vi være mer kyniske enn det vi har vært. Jeg håper og tror at vi skal få flere poeng.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Ofte har Rosenborg tatt veldig mange poeng i andre tredjedel av serien.

- Ja, vi håper at den lille pausen som vi har hatt, vil slå positivt ut for oss. Vi har fortsatt litt for mange på skadebenken, men jeg håper at vi får tilbake flere og flere. Da får vi begynne å jobbe ordentlig. Men det har vært noen fine økter etter ferien med fin temperatur og bra kvalitet.

- Hva fungerte bedre i de to siste bortekampene - om man ser bort fra 2. omgang i Tromsø?

- Jeg tror det handler om å slippe ned skuldrene og spille det spillet som vi ønsker. Jeg syns vi har blitt veldig flinke til å spille oss ut bakfra, og det lykkes vi svært ofte med. Det gjelder å ta initiativet i kampene, og det lykkes vi med i førsteomgangen i Tromsø - som er suveren. Men det er sånn at mål preger kamper. Når de får to såpass tette mens vi sover på dødball, så gjør vi det vanskelig for oss sjøl.

- Vi må gå ut og slippe oss løs. Det tror jeg er nøkkelen. Vi vet at vi er gode fotballspillere og et godt fotballag. Det handler om å klare å gjenskape det i lengre perioder enn motstanderlaget. Det sliter vi fortsatt litt med, men vi tar små steg. Jeg håper at vi snart kan ta litt store steg òg.

- Hvor uvant er det for deg å spille midtstopper i bakre firer enn i treer?

- Jeg syns ikke at det er så stor forskjell. Jeg trives godt med å spille i en firer. Når vi som lag fungerer, slipper inn mindre mål og scorer mer framover, så ser alt bedre ut.

- Hvordan går det med låret?

- Jeg er helt frisk og rask! Jeg har trent for fullt hver dag etter ferien og føler meg veldig pigg.

- Hvilken type skade pådro du deg egentlig mot Kristiansund?

- Det var en liten kjenning på baksida. Det var to uker pause etterpå, så da tok vi den vurderinga som vi tok. Du skal ikke spille kamper om du ikke er 100 prosent. Er du ikke frisk nok til å starte kamper, kan du heller ikke komme inn. Det ville vært en liten risiko å ta.

Friskmeldinga av kapteinen tilsier trolig at Mikkel Ceide blir henvist til benken. Sverre Nypan er tilbake fra start etter at halsbetennelse ødela for de to siste kampene før ferien.

Nypan er høyaktuell som spissvikar fordi Ole Sæter fortsatt ikke er klar for å starte etter lårstrekken 16. mai. Noah Holm er det trolige alternativet. Leggskaden til Jayden Nelson kombinert med at Emil Frederiksen fortsatt er usikker etter lyskeskade, gjør at Marius Broholm sannsynligvis blir skjøvet ut på vingen igjen.

Tomas Nemcik og Jonathan Augustinsson er begge fortsatt lårskadet.

Avspark i Stavanger på søndag er klokka 15(!). tv2.no sender.

nyheter
forum