Utskrift fra rbkweb.no

- Det blir fantastisk!
Skrevet av Thomas Myren, 28. mars 2024, 20:54

Alfred Johanssen gleder seg til den offisielle debuten som Rosenborg-trener mot Sandefjord.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det blir fantastisk! Det er herlig å være i forsesong og trene, men alt er ti ganger bedre når vi får være inne på Lerkendal sammen med fansen, smiler Johansson til rbkweb.no.

- Har dere fått gjennomført det som du hadde planlagt før seriestart?

- Ja, det mener jeg. Samtidig vet vi at det har vært mange skader, så det er mange spillere som har gått glipp av det som vi har vært gjennom. Men sånn er det i fotball. Vi får forsøke å håndtere det.

- Hva er det viktigste du har fått på plass?

- Det er spillestilen som er viktigst å få på plass, og det arbeider vi med. Spillerne lærer seg fortsatt spillestilen. Men vi har kommet langt, og det er bra.

- Vi vet likevel at det er én ting å gjøre det i en treningskamp i Marbella eller på en kunstgressbane sammenlignet med inne på Lerkendal med 15-20 000 - forhåpentligvis 21 000. Det er heller kanskje ikke verdens beste gressmatte så tidlig på året, så det blir en forskjell.

- Hvor gode er Rosenborg i øyeblikket?

- Vi er bra. Men som jeg har sagt hele tiden: Vi ble nummer 9 i fjor, og det er andre lag som har gjort det veldig bra ute i Europa i forsesongen. Vårt fokus skal være på å utvikle oss, sånn at prestasjonene blir bedre og bedre og at vi kan kikke oppover på tabellen etter hvert.

Det er en del spørsmål rundt lagoppstillinga mot Sandefjord. Ole Sæter var tilbake som innbytter mot Viking etter kneskaden, men han ga seg tidlig på treninga i går og var ikke å se i dag. Agon Sadiku er derfor høyaktuell som spiss.

Ulrik Yttergård Jenssen ser ut til å bli friskmeldt raskere enn Adrian Pereira og kan bli venstreback framfor Adam Andersson. Mikkel Ceide kan utkonkurrere Erlend Reitan som midtstopper.

nyheter
forum