Utskrift fra rbkweb.no

Las Palmas B - Rosenborg 0-0
Skrevet av Thomas Myren, 23. januar 2024, 16:46

Rosenborg holdt unna mot B-laget til Las Palmas, som stilte med mange spillere fra A-stallen.

- Det var en solid kamp

- Vi fikk akkurat det som vi ville ut av kampen. Vi møtte et riktig bra lag og lærte veldig mye, uttaler Alfred Johansson til Adresseavisen.

Sånn som i 0-1-tapet mot forsterket juniorlag på torsdag, ble det bare spilt omganger på en halvtime bak stengte dører. Adrian Pereira, Tobias Børkeeiet og Morten Bjørlo hadde i mellomtida fått farang, mens Rasmus Sandberg og Marius Broholm måtte stå over på grunn av kjenninger. Håkon Volden (2007) fikk starte for første gang, mens Jesper Reitan-Sunde (2006) igjen fikk fornyet tillit.

Hjemmelaget hadde full kontroll i 1. omgang og var nær ledelsen med dobbeltsjanse etter et kvarter. Det første forsøket ble blokkert, før det neste skuddet gikk like utenfor.

Etter pause ble RBK flinkere til å holde Las Palmas unna, men øyboerne traff stanga før noen spennende sluttminutter: Først avsluttet Magnus Holte dårlig på farlig innlegg fra Jesper Reitan-Sunde. Så burde Jayden Nelson ha scoret fra godt hold etter at RBK fanget dårlig utspill fra keeper. Erlend Reitan blokkerte et siste spansk forsøk.

- Vi lærte at når vi skal presse, så må vi presse sammen og finne riktig "trigger". På treningene har vi hatt tid til å introdusere visse pressmønstre, men vi har ikke fått trent på når vi skal presse. Så det var veldig bra at vi fikk trent på det i dag, kommenterer Johansson.

- Hvordan vil du oppsummere de to ukene på Gran Canaria?

- Veldig, veldig bra! Vi har tatt store steg som lag og blitt litt bedre dag for dag. Jeg og Jordi pratet i går sammen med resten av staben om at vi ligger lenger framme enn det vi trodde. Så jeg er veldig glad for at vi har fått vært her, spilt disse kampene og hatt så mange bra treninger.

PS! Isak Thorvaldsson var ubenyttet reserve etter landslagssamling i USA.

PPS! Jonathan Augustinsson, Edvard Tagseth og Emil Frederiksen var ennå ikke kampklare etter skader. Leo Cornic, Noah Holm og Agon Sadiku er langtidsskadde, mens Pawel Chrupalla er aktuell for ny klubb.

Kampfakta

Las Palmas B0-0Rosenborg

Tirsdag 23. januar 2024 12:00 (11:00 lokalt)
Treningskamp, Ciudad Deportiva UD Las Palmas
ingen tilskuere og vist på adressa.no

Rosenborg [4-3-3]
Sander Tangvik - Adam Andersson (Erlend Reitan 31), Håkon Volden, Mikkel Ceide, Ulrik Yttergård Jenssen (Håkon Røsten 31) - Santeri Väänänen, Ole Selnæs, Sverre Nypan (Markus Henriksen 31) - Jesper Reitan-Sunde, Ole Sæter (Magnus Holte 31), Jayden Nelson

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Henrik Lidal Jamne og Isak Thorvaldsson

nyheter
forum