Utskrift fra rbkweb.no

Las Palmas G19 - Rosenborg 1-0
Skrevet av Thomas Myren, 18. januar 2024, 18:35

Rosenborg tapte for et forsterket juniorlag i Las Palmas.

- Spillerne gjorde eksakt det som vi ba dem om. Når det er seks uker siden man sist spilte kamp, så kommer den siste pasningen til å være upresis og vi kommer til å ta en touch for mye i visse situsjoner. Derfor er det så viktig å få inn disse kampene nå, innleder Alfred Johansson til Adresseavisen.

Etter ønske fra den nye treneren fikk RBK på kort varsel avtalt to formtester under treningsleiren på Gran Canaria. Mens det trolig blir ordentlig kamp i 90 minutter mot reservelaget til Las Palmas på tirsdag, ble det bare spilt to korte omganger på en halvtime bak lukkede dører i dag.

De lokale ungguttene var forsterket med flere seniorspillere. Fabio Gonzalez, som er i opptrening etter skade og fast på førstelaget, avgjorde kampen etter et kvarter med langskudd i krysset bak Rasmus Sandberg, som fikk sin Rosenborg-debut etter bare å ha vært ubenyttet reserve i 2019.

Ole Sæter hadde skutt like utenfor etter få minutter, men ellers var 1. omgang sjansefattig. 16-åringen Håkon Volden kom inn i midtforsvaret og fikk sin debut etter pause, da Rosenborg gjorde mange bytter.

Utligninga lå i lufta: Marius Broholm sleivsparket ballen til keeper fra svært god posisjon, og i tillegg hadde RBK flere nesten-sjanser. Fire minutter før slutt spilte Ole Selnæs elegant gjennom, og en hjemmespiller stoppet ballen med hånda da Morten Bjørlo forsøkte å dra seg fri. Bjørlo tok sjøl straffesparket, som var i "keeperhøyde" og ble reddet.

- I 2. omgang har vi lange sekvenser høyt på deres banehalvdel, der vi er veldig rolige med ballen og kommer til noen riktig store sjanser og potensielle sjanser, der den siste kvaliteten mangler i avslutningen og den siste pasningen. Vi skaffer også en straffe på en fantastisk pasning, påpeker Johansson.

- Hva er du ikke så fornøyd med?

- Vi stresser iblant når vi spiller ut bakfra og spiller for tidlig. Det gjør at han som tar i mot ballen, kommer under press. Innsatsen i vårt høye presspillet i dag er fantastisk, men det mangler noen detaljer. Vi behøver litt flere treninger og en kamp eller to til innen det kommer til å se bedre ut.

- Det ser ut som dere spiller 3-4-2-1 i angrep.

- Når vi presser, kommer dere til å se at vi i utgangspunktet står i 4-3-3. Når vi bygger opp bakfra, så kommer det til å være en veldig tydelig 4-3-3. Men når vi kommer høyere på banen, så pusher vi i 2. omgang Adam litt høyere enn Mikkel, som egentlig er sentral midtbane eller midtstopper. Det er rotasjoner som hender i fotball.

PS! Isak Thorvaldsson er på landslagssamling i USA. Jonathan Augustinsson, Adrian Pereira, Edvard Tagseth og Emil Frederiksen var ennå ikke kampklare etter skader. Henrik Lidal Jamne har vært syk de siste dagene, men det er ikke sikkert juniorkeeperen hadde vært med på benken sjøl om han hadde vært helt frisk.

PPS! Leo Cornic, Noah Holm og Agon Sadiku er langtidsskadde, mens Pawel Chrupalla er aktuell for ny klubb.

Kampfakta

Las Palmas G191-0Rosenborg
Fabio Gonzalez 16

Torsdag 18. januar 2024 12:00 (11:00 lokalt)
Treningskamp, Ciudad Deportiva UD Las Palmas
ingen tilskuere og vist på adressa.no

Rosenborg [4-3-3]
Rasmus Sandberg (Sander Tangvik 31) - Jesper Reitan-Sunde, Erlend Reitan (Håkon Volden 31), Mikkel Ceide, Ulrik Yttergård Jenssen (Adam Andersson 31) - Markus Henriksen (Morten Bjørlo 31), Tobias Børkeeiet (Ole Selnæs 31), Sverre Nypan (Santeri Väänänen 31) - Marius Broholm, Ole Sæter (Magnus Holte 31), Jayden Nelson (Håkon Røsten 31)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: ingen

nyheter
forum