English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2023
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 STATISTIKK
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Har satt et mål om å være kampdyktig
Skrevet av Thomas Myren, 15. november 2023, 22:24

André Hansen har fortsatt tro på at han får tatt farvel med Lerkendal neste helg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Hemmelig skadeomfang for Hansen (22.10.23)
Hansen har ikke kunnet trene (02.10.23)

I juli fortalte keeperveteranen at han gir seg i Rosenborg når kontrakten går ut ved nyttår. Avskjedshøsten ble derimot ikke som planlagt:

Han fikk en ordentlig smell under høyrekneet i duell med Ylldren Ibrahimaj før pause på Lillestrøm 24. september. Han fullførte kampen, men to måneder senere har han ennå ikke vært tilbake på banen.

- Vi er fortsatt i uttesting, der vi gradvis skalerer opp. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at jeg blir spilleklar. Det er positivt på en måte, kommenterer Hansen til rbkweb.no.

- Gir du deg uansett etter hjemmekampen mot Strømsgodset og står over bortekampen mot Viking?

- Det er det Svein som har styringa på. Jeg har ikke diskutert noe sånt med ham. Jeg har sammen med trenerteam og medisinsk team satt et mål om å være kampdyktig til den siste kampen. Så blir det opp til Svein å velge hva han gjør for noe. Det er kanskje lettere nå som vi er ferdig med alt som heter mulig nedrykksfare å gjøre noe sånt.

- Men jeg er litt ambivalent rundt det: For jeg har jo sagt mange ganger før at vi driver med toppfotball, og jeg er ikke noe for å dele ut julegaver tidlig. Men det hadde jo for min egen del vært all-right å få rundet av. Jeg har spilt nok kamper på Lerkendal, men det hadde vært fint å kunne gi et anerkjennende nikk til de som har kommet på stadion i så mange år mens jeg har vært her.

- Hvordan blir det å ta farvel med Lerkendal?

- Det blir vemodig. Det blir merkelig ikke å kjøre samme vei til trening og ikke møte opp i garderoben og på Brakka. Det er på de små, enkle tingene i hverdagen at jeg vil merke det først og fremst. Frokosten på Brakka blir der ikke lenger, og garderoben kommer til å se annerledes ut etter ni år.

- Det som jeg kommer til savne desidert mest er ramma som man får lov til å opptre i som Rosenborg-spiller. Det er tilnærmet like bra hjemme og borte fordi vi har noen supportere som fyller opp stort sett hvert eneste bortefelt. Og det får du ikke i noen andre klubber. Så tror det er det jeg kommer til å kjenne mest på i kamp.

- Hvordan vil du oppsummere 2023 for Rosenborg?

- Det er jo litt sånn som det har vært over lengre tid: Det er dessverre veldig ustabilt. Det er ikke så mye annet å si. Det er veldig ustabile prestasjoner, og det gir også ustabile resultater.

- Jeg kjenner på at det har vært den største utfordringa over lang tid, at vi er altfor ustabile. Man kan selvfølgelig dykke ned i årsaker og prøve å forklare det med fakta, men det virker som at vi ikke over tid klarer å styre kampene godt nok sjøl. Det er ikke Rosenborg som avgjør om det blir en god prestasjon eller et godt resultat. Det er litt mer avhengig av om vi har dagen sjøl og hvilken dag motstanderen har enn at vi sitter med en følelse av at ni av ti ganger så kommer vi til å gå av med seieren fordi vi er såpass sterke. Der er vi ikke per dags dato.

- Det må man få gjort noe med. For det er jo beviselig et potensial i laget som er her. Man slår ikke i Molde og Vålerenga på Intility arena hvis man er drittdårlig. Vi har også gjort to gode kamper mot Bodø/Glimt, som vinner seriegull. Så det er ikke helt natta.

- Men det blir natta fordi man er så ustabile. Vi går fra en søndag mot Molde, hvor man tenker at dette skal man bygge videre på, til at man ikke møter opp i 1. omgang i Sandefjord. Da er den selvtilliten borte igjen. Da må man begynne på nytt. Da må man grave fram hvorfor det blir som det blir i stedet for at man kan jobbe kontinuerlig.

- Jeg syns Gjermund Åsen sa det godt: Det er mye lettere å gå videre ved seire. Fordi da kan man kamuflere utad det som var svakt. Innad kan man fortsatt jobbe med det, men man har en helt annen inngang enn når man går i fella og taper.

- Hvilken følelse jakter laget i siste hjemmekamp?

- Jeg håper at vi kan få rundet av "hjemmeåret" med en god prestasjon, som også resulterer i et godt resultat, for å dra med seg en "go" inn mot neste sesong. Og så er det jo sånn at fotball er ferskvare, så det er jo lettere å gå på med en god avslutning enn en dårlig.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Har satt et mål om å være kampdyktig» i forumet! Diskutér «- Har satt et mål om å være kampdyktig» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2023 RBKweb