English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Mye bedre i gjenvinningsspillet vårt
Skrevet av Thomas Myren, 14. oktober 2020, 21:44

Åge Hareide syns Rosenborg har tatt steg i riktig retning i løpet av de første ukene med ham som ny trener.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi er mye bedre i gjenvinningsspillet vårt og er aggressive. Vi overrasker motstanderen med det, for vi vinner igjen ballen høyt, analyserer Hareide.

- Det er viktig at spillerne lærer seg at de må jobbe toveis. Vi må angripe når vi skal gjøre det og forsvare oss når vi skal gjøre det. Fotballkamper vinnes svært ofte hvis du har et godt forsvar, men også hvis du har evnen til å stille om. Jeg syns spillerne jobber utrolig godt med den biten.

- Hvordan har dere trent på dette?

- Vi har jobbet veldig mye med gjenvinningsspill. Vi spiller mye "possession", der det ene laget er i flertall, sånn at vi må jobbe veldig hardt når vi taper ballen. Det har vi hatt jevnt med i treningsøktene våre. Jeg håper at det setter seg i ryggmargen til spillerne i alle posisjoner at vi skal være aggressive rundt ballfører når vi taper ballen.

- Jeg syns spillerne har respondert veldig godt - også mot PSV og Alanyaspor i perioder. Da Odd ble trøttere, fikk vi festet bedre grep. Det vi legger igjen på treningsfeltet, håper jeg å kunne se igjen i kampene våre. Og det har jeg faktisk gjort i forbindelse med denne biten.

- Bare for å nevne det: Vi ser på en del tall fra kampene, og PSV hadde en høyere feilprosent i pasningsspillet enn det vi hadde. Det er et godt tegn på at vi lykkes med gjenvinningsspillet vårt.

- Hvorfor er det vanskelig å lykkes med dette?

- For det første må du være veldig samlet for å kunne sette inn presset, spesielt når det andre laget har kontroll på ballen. Når de ikke har kontroll på ballen, er det lettere. Det ekstremt vanskelig å gjennomføre på kunstgress på samme måte, men vi må bare prøve å gjøre det sjøl om ballen seiler rundt som i et badekar.

- Etter gjenvinning er motstanderen spredt. De er uorganiserte når vi erobrer ballen. Av og til sender vi ballen bevisst opp i banen sentralt - gjerne med Dino som adresse. Hvis vi ikke han når ballen, så vinner vi den igjen der oppe. Da er motstanderen ofte ikke så forberedt som når de står og venter på at vi spiller rundt dem, konstaterer Åge Hareide.

Søndag venter den andre bortekampen på rad i hjemfylket hans. Tore Reginiussen er forhåpentligvis kampklar igjen mot Kristiansund etter å ha stått over mot Romania og Nord-Irland i nasjonsligaen etter smellen i kneet i EM-omspillskampen mot Serbia.

Markus Henriksen var tilbake som innbytter i sluttminuttene i kveld etter å ha blitt hvilt på benken sist og tatt av banen allerede ved pause i det forsmedelige tapet mot serberne - noe preget av leggskaden mot Odd.

Mot Strømsgodset for én måned siden var Even Hovland den eneste som startet etter å ha spilt landskamp tidligere samme uke. Men det skal nok mye til for at Henriksen i tillegg til André Hansen, Holmar Eyjolfsson, Carlo Holse og Dino Islamovic alle blir benket denne gang på grunn av bekymring for mental og fysisk slitasje.

Uansett er det nok håp om at Rasmus Wiedesheim-Paul får sin debut på Nordmøre etter kjøpet fra Halmstad for to uker siden.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Mye bedre i gjenvinningsspillet vårt» i forumet! Diskutér «- Mye bedre i gjenvinningsspillet vårt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb