English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg ser ikke noen fare med det
Skrevet av Thomas Myren, 11. september 2020, 16:40

Fire spillere som er tilbake fra langtidsskader, ser ut til å starte i Rosenborg-comebacket til Åge Hareide mot Strømsgodset.

VS.


André Hansen (lyske), Anders Konradsen (legg), Per Ciljan Skjelbred (lår) og Samuel Adegbenro (ankel) har vært skadet store deler av sommeren. De er nå friskmeldte, og formasjonstreningene i går og i dag tyder på at hele kvartetten starter.

- De har trent godt hele uka, så jeg ser ikke noen fare med det. Jeg ser på GPS-en hvor mye arbeid de har lagt ned og hvor mye de har løpt. De føler seg vel, så vi må få dem i gang igjen, begrunner Hareide til rbkweb.no.

Adegbenro var riktignok tilbake på benken i to kamper før overgangen til Hatayspor strandet, men venstrevingen har ikke spilt siden skaden mot Brann i juni. Gjermund Åsen ser ut til bli skjøvet ut som høyreving, mens Kristoffer Zachariassen får en framskutt rolle på snudd midtbane i det som kan synes å være en litt defensiv formasjon.

- Vi øver oss på å være solide. Vi skal spille på oss trygghet. Vi skal ikke være for åpne og for lette, sånn at vi kommer i ulage fordi vi ikke er organiserte, forklarer Hareide.

- Vi må være organiserte og stå godt både mot Godset og Ventspils. Så kan vi legge på derfra når vi erobrer ballen gunstig og bruker den offensivt.

Hansen har vært ute i to måneder etter lyskestrekk i hjemmekampen mot nettopp Strømsgodset, mens Skjelbred er tilbake én måned etter sin aller første(!) lårstrekk.

Konradsen mistet slutten av sesongen i fjor og mye av den opprinnelige forsesongen på grunn av dobbel akillesoperasjon i november. I sommer har han slitt med to leggstrekker. Han rakk bare å spille mot Sandefjord og Haugesund før uhellet var ute igjen etter bare ett minutt mot Viking i slutten av juli.

- Anders ser bra ut nå. Vi var forsiktige med ham, for vi vet hans historikk. Vi har håp om at han bare kan kjøre på. Han er en god fotballspiller, så det blir artig å se ham, syns Hareide.


Foto: Thomas Myren

Landslagsspillerne Julian Faye Lund, Edvard Tagseth, Carlo Holse og Dino Islamovic ser altså ut til å bli vraket i forhold til laget i de to foregående kampene mot Breidablik og Stabæk. Også Emil Ceide blir henvist til benken etter å ha vært på G19-landslagssamling, sjøl om han er friskmeldt etter sine lårproblemer.

Tagseth meldte riktignok forfall, men Hareide er åpen på at landslagsspillerne - med unntak for Tore Reginiussen og Even Hovland - ikke har hatt noen fordel i hans første laguttak siden 2003:

- Det kan være det. Men det er ikke sånn at jeg setter dem vekk fordi de har vært på landskamp. Jeg er mest redd for at de kan være litt slitne i hodet og litt trøtte etter reisinga. De har vært rundt om i Europa - Carlo og Dino spesielt. Det har ikke vært like mye for Even, som bare har spilt én kamp.

- Nå har vi folk tilbake fra skader, så vi er ikke så sårbare som vi har vært før. Så vi kan ha dem i bakkant. Nå har vi sju kamper foran oss, så det er mange kamper.

- De unge som Edvard og Emil skal få sine kamper. Det er bare å finne det rette tidspunktet for når de skal spille.

- Hvordan blir å lede Rosenborg i kamp for første gang på 17 år?

- Det blir fint. Jeg gleder meg til det. Det blir omtrent som den første treninga: Det er kjekt å være tilbake igjen. Når du ser interessen for Rosenborg med alt folk som er på trening og ser på, er det fantastisk og kjempeartig.

- Har du fått til det du ville i løpet av den første uka?

- Ja, jeg syns det. Vi har fått jobbet med mange ting: Både presset vårt oppe og strukturen bakfra. Det har vært veldig fint.

Pål-André Helland er fortsatt ute med akillesskade. Også Pa Konate trente alternativt i dag etter en liten lårskade i det som ble avskjedskampen for Jönköpings Södra. Dermed blir debuten til den nye venstrebacken utsatt.

Avspark i Drammen på søndag er klokka 18. TVNorge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Erlend Reitan - Tore Reginiussen - Even Hovland - Vegar Hedenstad

Per Ciljan Skjelbred - Anders Konradsen
Kristoffer Zachariassen

Gjermund Åsen - Torgeir Børven - Samuel Adegbenro


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg ser ikke noen fare med det» i forumet! Diskutér «- Jeg ser ikke noen fare med det» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb