English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Aalesund - Rosenborg 1-2
Skrevet av Thomas Myren, 27. september 2020, 19:56

RBK utnyttet at Molde og Odd avga poeng og klatret fra 4. til 2. plass.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Ballen kom fort på meg
Bilder fra Aalesund - Rosenborg


- Det var en sliteseier, men vi fikk det som vi kom for. Vi får ta med oss det positive, men vi har fortsatt nok å jobbe med, innrømmet Kristoffer Zachariassen overfor rbk.no.

Dino Islamovic måtte stå over etter hele seks gule kort i serien. Hjemme satt også Per Ciljan Skjelbred, som i likhet med Holmar Eyjolfsson og Samuel Adegbenro ble hvilt foran den avgjørende kvalifiseringskampen mot PSV Eindhoven. Even Hovland, Edvard Tagseth, Torgeir Børven og Emil Ceide vikarierte.

RBK skapte tre store sjanser før ti minutter var spilt: Andreas Lie reddet ei heading fra Børven fra kloss hold, før Zachariassen stupheadet i stanga. Børven maktet heller ikke å overliste Lie med et skudd på halvspretten.

Resten av 1. omgang ble sjansefattig. Men så dro Zachariassen til fra 23 meter på pasning fra Ceide. Langskuddet gikk rett i krysset i 100 km/t!

- Jeg fikk et sinnssykt godt treff, så det var deilig å se! Det er ikke altfor mange av de målene som jeg har i karrieren, erkjenner indreløperen.

2. omgang ble rotete. Carlo Holse forsøkte seg med en markkryper utenfor, før André Hansen ryddet opp alene med Simen Nordli etter at Tore Reginiussen og Hovland hadde surret. Like heldige var ikke stopperparet da Sigurd Haugen sprang gjennom, rundet Hansen og utlignet etter elegant å ha tatt ned et langt framspill.

Etterpå hadde Rosenborg heldigvis marginene med seg: Haugen fikk et mål feilaktig annullert for offside, som Pa Konate opphevet.

Et innlegg fra innbytter Adegbenro traff så hælen til Fredrik Carlsen og spratt til Zachariassen, som skjøt rett på Lie før han trillet keeperreturen kontrollert i mål. Hans niende mål på de siste 14 seriekampene!

Aalesund ligger desidert sist på tabellen med bare sju poeng, men de ga aldri opp. Et langskudd fra Niklas Castro ble reddet av Hansen via stolpen, før Parfait Bizoza skrudde et siste forsøk utenfor fra godt hold.

- De har ingenting å tape. De må ha poeng og kaster gjerne folk offensivt. Så vi skulle gjerne ha straffet dem mer og oftere, for de tømmer egentlig ganske mye. Men vi klarer ikke å få de kontringene og gjenvinningene som vi helst skulle hatt. Det blir selvfølgelig spennende når vi bare har ettmålsledelse, oppsummerte Zachariassen.

Tapet mot Sandefjord i går var det sjuende på de siste ti seriekampene for Molde, som ble stående på 34 poeng. For første gang på to år er Rosenborg dermed foran på tabellen.

Fordi 4-1-ledelsen i Haugesund etter 87 minutter ble til 4-4 for Odd, gikk RBK også forbi telemarkingene på langt bedre målforskjell. Begge økte uansett forspranget på Vålerenga etter tapet for ubeseirede og suverene Bodø/Glimt, som nå leder serien med 18 poeng.

Kampfakta

Aalesund1-2Rosenborg
Sigurd Haugen 62Kristoffer Zachariassen 41, 68

Søndag 27. september 2020 18:00
Eliteserien, Color Line stadion, Ålesund
200 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen , Even Hovland, Pa Konate - Kristoffer Zachariassen, Edvard Tagseth (Gjermund Åsen 63), Anders Konradsen - Carlo Holse, Torgeir Børven (Pål-André Helland 85), Emil Ceide (Samuel Adegbenro 63)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Julian Faye Lund, Erlend Reitan, Holmar Eyjolfsson og Gustav Valsvik


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Aalesund - Rosenborg 1-2» i forumet! Diskutér «Aalesund - Rosenborg 1-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb