English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Over tid lønner det seg å spille fotball fast
Skrevet av Thomas Myren, 26. september 2020, 20:31

Fordi konkurrentene på landslaget ikke får spille klubbkamper, kan André Hansen bli enda mer interessant for Lars Lagerbäck.

VS.


- Jeg tenker ikke så veldig mye på det. Jeg registrerer selvfølgelig at Rune dessverre for hans del er på reservebenken og at Ørjan har havnet litt uti det i England med kjøp av ny keeper igjen, innrømmer Hansen overfor rbkweb.no.

Rosenborg-sisteskansen gjorde comeback på landslaget i juni i fjor. Kampen mot Færøyene var hans første på tre år. Han var reserve igjen noen måneder senere. Men i utgangspunktet gjelder fortsatt beslutninga fra november 2017 om at han ikke lenger vil bli tatt ut for å sitte på benken. Bare dersom noen av konkurrentene er uaktuelle, er han villig til å bli med.

Spørsmålet er hva som skjer framover. Nevnte Jarstein og Nyland spiller ikke for Hertha Berlin og Aston Villa. Sondre Rossbach vil trolig ikke bli foretrukket framfor Hansen, som han i sin tid erstattet i Odd.

- Sånn som landslagsfotball er, handler det om å prestere der og da. Og det har Rune gjort hele veien. Jeg syns han løste begge de to siste landskampene uten at du så at han var uten kamptrening. Men selvfølgelig over tid vil jeg tro det lønner seg å spille fotball fast, kommenterer Hansen.

- Det kan bety at det blir dialog med Lagerbäck utover vinteren?

- Ja, men jeg må prestere sjøl og være skadefri. Det er førstepri. Så får vi bare telle opp til slutt egentlig.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Nå venter kamp mot Aalesund, som ligger desidert sist på tabellen med fattige sju poeng etter 18 runder.

- Det er en veldig viktig kamp for oss på søndag. Vi kan godt ha mål om å spille i Europa hvert år, men da må vi først og fremst sikre oss Europa-plass neste år. Det kommer slag i slag nå, konstaterer keeperen.

- Hvordan blir det å nullstille etter dramatikken mot Alanyaspor - og før møtet med PSV Eindhoven?

- Vi har vært ute i Europa før og har erfaring. Da bør vi ha nok erfaring til å vite at i kampene mellom disse "gulrot"-kampene, handler det om å få på seg arbeidshanskene igjen og trå til.

- Det er ingen kamper i eliteserien som er lette i mitt hode, sjøl om Aalesund kanskje er lette å undervurdere. For de ligger langt nede i dritten og har sluppet inn mye mål, men hver kamp har sitt eget liv. Så vi må være på tå hev og med fra start av.

- Vi var både uheldige og udyktige som kom under i tre kamper på rad før den forrige. Det nytter ikke over tid, for da vinner vi ikke fotballkamper.

- Hvordan er det igjen å ha Reginiussen og Eyjolfsson foran deg?

- Det er jo gullparet fra 2016! Jeg kjenner Holmar godt. Han har kommet inn og komplementert. Jeg syns han og Even hadde en kjempegod kamp mot Haugesund, som egentlig ikke skapte noen ting. De var gode i den oppbyggende fasen. Så kom Tore inn sist og fikk brukt sine styrker i defensivt boksspill i den perioden vi var ti mann. Vi har nå fire gode stoppere med forskjellige typer kvaliteter, og det trenger vi i fortsettelsen.

Rosenborg må i morgen greie seg uten Dino Islamovic, som må sone karantene etter hele seks gule kort i serien, deriblant mange unødvendige. Torgeir Børven er naturlig erstatter på topp.

Dessuten virker nevnte Holmar Eyjolfsson, Per Ciljan Skjelbred og Samuel Adegbenro alle ut til å bli hvilt. Even Hovland, Edvard Tagseth og Emil Ceide vikarierer i så fall.

- Vi har vært heldige og fått tilbake så å si alle mann skadefrie. Sesongen har ikke vart så lenge, sjøl om det føles sånn, men vi har hatt en del skader. Du så at det begynte å bli en del slitasje på slutten før landslagssamlinga som var, kommenterer Hansen.

- Det å ha fulltallig tropp i det programmet som er nå, er veldig viktig. Vi kan rullere og få inn friske bein. For det tror jeg blir avgjørende hvis vi skal ta poeng i de to neste eliteseriekampene og ikke minst være med og slåss på torsdag.

Avspark i Ålesund er klokka 18. TVNorge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Tore Reginiussen - Even Hovland - Pa Konate

Kristoffer Zachariassen - Edvard Tagseth - Anders Konradsen

Carlo Holse - Torgeir Børven - Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Over tid lønner det seg å spille fotball fast» i forumet! Diskutér «- Over tid lønner det seg å spille fotball fast» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb