English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Har lyst til å arbeide med fotball så lenge som hodet er klart
Skrevet av Thomas Myren, 12. august 2020, 21:57

Åge Hareide er ikke redd for å ta over som Rosenborg-trener sjøl om han snart blir 67 år.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Klubben behøver en sterk leder (12.08.20)
Hareide vil trene Rosenborg (04.08.20)

Åge Fridtjof Hareide
Født: 23.09.1953
Fødested: Hareid
Klubber som spiller: Hødd, Molde, Manchester City og Norwich
Klubber som trener: Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Norge, Örgryte, Viking, Malmö og Danmark
Meritter som trener: Seriemester med Helsingborg (1999), Brøndby (2001/02), Rosenborg (2003) og Malmö (2014). Cupmester med Molde (1994), Helsingborg (1997/98) og Rosenborg (2003). Kvalifisert for VM 2018 og EM 2020 med Danmark, mesterliga 2014/15 og 2015/16 med Malmö og europaliga 2012/13 med Helsingborg.
Les mer
- Fordi jeg er glad i fotball. Hvis Rosenborg ønsker å ha meg der, har jeg lyst til å arbeide med fotball så lenge som hodet er klart. Du trenger ikke være kjempesprek i beina, men du må være klar i hodet. Det må du være for å ta på deg en sånn oppgave, kommenterer Hareide til Nidaros.

- Hvis Rosenborg skal tilbake blant de beste igjen, så er det en stor jobb som ligger foran - for alle, ikke bare for meg, men for spillerne og hele organisasjonen. Vi må løfte i flokk. For det kreves mye.

- Nå er det liksom en ny tid. Drivkraften nå er at det er spennende å bygge opp noe.

Han forventer å bli enig med klubben om ansettelse i det kommende møtet, sjøl om han påpeker:

- Vi må selvfølgelig ta praten og gå gjennom en del ting.

Det skal være aktuelt å begynne allerede i september.

- Det er alltid vanskelig å gå inn midt i en sesong. Det er tett med kamper, og du får ikke noe tid. Nå kan du få tid i landslagsoppholdet til å arbeide med laget fram til første seriekamp etter landskampene. Tidspunktet er gunstig sånn sett, syns Hareide.

Trass i dobbeltmesterskapet var han seinhøsten 2003 en upopulær mann i Trondheim etter å ha forhandlet bak ryggen til RBK om å bli ny landslagssjef. Daværende sportsdirektør Rune Bratseth dempet ikke akkurat den negative stemninga.

- Jeg tror den biten gikk mest på det følelsesmessige, og det kan jeg faktisk forstå. Rune var veldig skuffet. Jeg skulle være der i tre år, og så dro jeg etter ett år. Jeg skjønner det godt i ettertid, kommenterer Hareide.

- Den gang følte jeg at Rosenborg var godt rustet. De hadde Ola (By Rise), som kunne ta over. De ble mestere året etter og kvalifiserte seg for Champions League. Så det var ikke noe i veien med resultatene. Det var først senere at pila pekte litt nedover.

- Har du og Bratseth skværet opp?

- Vi har egentlig aldri hatt noen ting å skvære opp.

- Han kalte deg for "uspiselig" på TV.

- Han var skuffet da. Det var ikke noe annet enn det. Vi har egentlig alltid hatt et godt forhold. Det som er gammelt, legger vi bak oss. Vi er ferdige med det.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Har lyst til å arbeide med fotball så lenge som hodet er klart» i forumet! Diskutér «- Har lyst til å arbeide med fotball så lenge som hodet er klart» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb