English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Åge Hareide, hovedtrener

Åge Hareide
FAKTA
Fullt navn Åge Fridtjof Hareide
Kallenavn Fridtjof, Oggy
Født 23.09.1953
Fødested Hareid
KARRIERE SOM TRENER
I RBK siden 2003
Kontrakt til 31.12.2021
Tidl. klubber A-landslaget, Brøndby, danske A-landslaget, G16-landslaget, Helsingborg, Hødd, Malmö, Molde, Viking, Örgryte
Meritter 3 seriegull (Helsingborg, Brøndby og Rosenborg), 3 cupgull (Molde, Helsingborg og Rosenborg)
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Forsvar
Klubber Hødd, Molde, Manchester City, Norwich, Hareid
Landslag A- og U21-kamper
Meritter ingen


Få hadde trodd at Åge Hareide skulle bli Rosenborg-trener da «krigen» mellom RBK og Molde var på sitt verste på midten av 90-tallet. Nils Arne Eggens uttalelser om trener Hareides taktikk etter at RBK ble slått ut i cupsemifinalen i 1994 har blitt velkjent: Rævvafotball! Hareide selv helte også bensin på bålet og provoserte Eggen og resten av Trøndelag gang på gang.RÆVVAFOTBALL: VG etter at Molde hadde slått ut RBK i cupen 1994.
- Dette var mest av alt et spill for galleriet. Det handlet mest om å skape motivasjon og få spillerne til å ta ut alt som var av krefter. I Molde har det alltid vært litt sånn, de er en lillebror i forhold til Rosenborg. Utenfor banen har det alltid vært et godt forhold mellom klubbene, påsto Hareide etter at han hadde skiftet side og blitt ansatt i RBK.

Som trener for romsdalingene, fikk klubben stempelet som den evige toer ettersom at de gang på gang havnet på sølvplass bak Rosenborg. Men den tidligere Englands-proffen vant i alle fall et mesterskap som Molde-trener, nemlig cupfinalen mot Lyn i 1994.

Deretter ble det slutt på kranglingen med Rosenborg. Hareide dro nemlig utenlands og ble trener i svenske Helsingborg. Det ble en kjempesuksess og sunnmøringen førte klubben til både serie- og cupgull.

I 2000 valgte han å flytte over Øresund og ble Brøndby-trener. I København ble det to strake seriesølv, før han sa opp med umiddelbar virkning 15. april 2002, noen uker før Brøndby kunne feire seriemesterskapet. Åge Hareide sa da at han ville gå inn i et fotballsølibat for å pleie helsa, fiske på Romsdalsfjorden og skrive bok om kulturforskjellene mellom nordmenn, svensker og dansker.

Men sølibatet varte bare i to dager. Samme dag som Hareide hadde sagt opp jobben, hadde Nils Arne Eggen annonsert at han ville gi seg som RBK-trener etter sesongen. Fridtjof ble utpekt som het kandidat til å ta over, og 17. april undertegnet han en tre årig trenerkontrakt med Rosenborg gjeldende fra 1. januar 2003. Men allerede i august var han på plass på Lerkendal hvor han jobbet med å observere motstandere, samt begynne planleggingen av sin nye jobb.

- Jeg planlegger å bygge et nytt lag så fort som mulig, for vi vil nødvendigvis måtte erstatte flere sentrale spillere, sa Hareide da han fikk jobben. Den første som måtte vike var som kjent Bent Skammelsrud.

PS! Det var daværende landslagssjef Nils Arne Eggen som ga Åge Hareide sjansen til å debutere for Norge i 1976.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb