English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Reitan snart klar, Hansen usikker
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2020, 16:10

Av de mange skadde Rosenborg-spillerne er bare Erlend Reitan og André Hansen aktuelle mot Strømsgodset.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Reitan skadet låret i begynnelsen av juni og har mistet seks serie- og én treningskamp. Han har trent som normalt siden lørdag.

- Erlend ser bra ut. Planen er at han skal være med for fullt de kommende dagene. Så blir det ei vurdering inn mot helga. Det ser veldig bra ut for ham per nå, forteller medisinsk koordinator Haakon Schwabe overfor rbkweb.no.

Hansen måtte gi seg under oppvarminga mot Stabæk med lysketrøbbel. I formiddag sto han over spill på halv bane.

- André vil vi matche forsiktig. Han trente utendørs i dag og skal gjøre det i morgen og på fredag. Så får vi ta ei vurdering etterpå. Det har vært litt vondt og var mer vondt før kampen sist. Det kan roe seg ned igjen, men er det like vondt inn mot helga, er han ikke aktuell da heller. Hvis det er bedring, er han aktuell, kommenterer Schwabe.

- Må han være med for fullt i morgen og på fredag for å være aktuell?

- Nei, ikke nødvendigvis. Det trenger han ikke. Men han må kunne bevege seg fritt og ikke føle at smertene begrenser ham.

- Kan han eventuelt sitte på benken som reserve?

- Det kan selvfølgelig være. Det viktigste er at han klarer å gjøre det som han skal. At han er komfortabell med å gjøre de bevegelsene som han skal og som kreves som keeper. Vi er ikke veldig redde for at dette skal bli en stor skade.

Samuel Adegbenro skadet ankelen mot Brann og er ennå ikke tilbake i vanlig trening.

- Samuel har litt vondt i ankelen. Det tar litt lengre tid enn det vi så for oss med en gang det skjedde. Jeg tror per nå at også denne uka går før han er klar. Det er ennå bare onsdag, men sånn det ser ut nå, er han ikke aktuell i helga. Etterpå kan det være muligheter, tror Schwabe.

Per Ciljan Skjelbred forsøkte seg på fellestrening for første gang på mandag, men den nyankomne måtte gi seg etter bare ti minutter med stiv legg. Dermed lar Rosenborg-comebacket vente på seg.

- Han driver ennå alternativ trening - litt ute på feltet og litt inne. Per nå er det for tidlig med full trening, og da er det selvfølgelig også foreløpig uaktuelt med kamp, slår medisinmannen fast.

- Leggen ble ganske mye verre enn det han håpet på, da han spilte serieavslutninga for Hertha Berlin?

- Han kjente at det var noe der. Vi har noen bilder - også fra Tyskland, men til syvende og sist er det styrende at han er sterk nok og ikke kjenner noe når han sprinter og spiller fotball. Per nå er han ikke der at han slipper seg løs 100 prosent. Da er han ikke klar for full trening.

- Kommer også Start-kampen om ei uke for fort?

- Ikke nødvendigvis. Men først og fremst må han få noen treningsdager der han er med laget for fullt ute på feltet.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I motsetning til Adegbenro og Skjelbred har Anders Konradsen vært å se på de siste fellestreningene, men indreløperen driver fortsatt med alternative øvelser etter leggskaden for én måned siden..

- Komnradsen er litt i gang nå. Det ser egentlig veldig bra ut. Det virker som om leggen er i klar bedring, men det er lenge siden han har spilt hele kamper - faktisk ikke siden i fjor høst. Han har bare et par innhopp (i treningskampene) i år. Så vi må matche han forsiktig og tenke mer langsiktig, forklarer Haakon Schwabe.

- Det handler altså ikke bare om leggskaden?

- Nei. I forkant hadde han trent bra i en periode, men kampbelastning er likevel noe annet. Vi må være fornuftige.

- Også Start-kampen kommer for tidlig for ham?

- Det ser jeg for meg.

- Hva med Sandefjord-kampen?

- Det er vanskelig å si. Han må i hvert fall ha ei fin treningsuke. Han skal på trening i morgen og på fredag. Så ser vi litt hvordan han responderer på det.

Juniorspiller Rasmus Sandberg fungerte som tredjekeeper fram til at han brakk håndleddet i slutten av april.

- Det blir ei ny vurdering om et par uker igjen. Vi må først se om dette har grodd ordentlig. Det er et område der det ofte kan være vanskelig at det gror. Så vi håper at det har grodd ordentlig, kommenterer Schwabe.

- Hva er planen etterpå?

- Da blir det ytterligere tre-fire uker før han kan begynne for fullt. Alternativt må vi vurdere operasjon.

- Han trener fotball med føttene for tida?

- Ja, han har fått bra påfyll der!

PS! Også Torgeir Børven sto over spill på halv bane i dag, men den nye spissen tok det bare med ro etter mange kamper for Odd og Rosenborg i sommer.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Reitan snart klar, Hansen usikker» i forumet! Diskutér «Reitan snart klar, Hansen usikker» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb