English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det passer meg perfekt!
Skrevet av Thomas Karlsen, 2. juli 2020, 17:01

Per Ciljan Skjelbred gleder seg til å ta fatt på jobben som ny midtbanesjef i Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Det meste tyder på at den tidligere landslagskapteinen tar over sentral midtbane for Marius Lundemo, som er klar for APOEL.

- Det passer meg perfekt! Uansett hvor jeg skal spille, så vil jeg gi alt for laget og klubben. Folk som kjenner meg, vet hva jeg står for og hva jeg mener, innleder Skjelbred til rbkweb.no.

- På hvilken plass har du spilt mest i Tyskland?

- Det har vært i "dobbel sekser" med to defensive. Av og til har jeg spilt "nummer 8" som indreløper. Det har vært litt opp til trenerne. Jeg har hatt en del trenere i Tyskland òg!

- Nå har du fått Trond Henriksen som trener igjen.

- Jeg dro mens Trond var her. Nå er jeg hjemme igjen - og han er her fortsatt! Det er utrolig artig! Hadde det vært ingen kjente her, hadde det vært vanskelig. Men nå er Micke (Dorsin) og Jørgen (Stenseth) her - og Tove (Moe Dyrhaug) er sjefen.

- Det er litt familiefølelse, sånn som jeg føler at Rosenborg alltid har vært for meg. Jeg tror også det er viktig at Rosenborg prøver å beholde den følelsen. Det gjorde det lettere å dra hjem.

- Snart kommer det ny trener. Hvilken type trener liker du best?

- Jeg har hatt alt mulig rart av trenere. Alle trenere har sine styrker og svakheter, sånn som vi mennesker har. Jeg gleder meg bare. Akkurat nå er Trond sjef, og da får vi høre på hva han sier.

- Det er mye snakk om Åge Hareide, som ga deg uoffisiell debut i treningskamp i 2003.

- Mot Otta! Det stemmer det. Han er en god trener. Han er en av de trenerne i Norge som har gjort det best.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hva husker du best fra den forrige tida i klubben?

- Det er så mye - både oppturer og nedturer. Det var ei fin tid. Det var artig rett og slett. Jeg har vokst opp her, og det var her jeg startet fotballdrømmen. Så dro jeg ut, men nå er jeg tilbake igjen.

- Var planen hele tida å spille for Rosenborg igjen?

- Ja, men man vet jo aldri. Det var ikke planlagt å være ni år ute. Det var mer at jeg skulle være ute et par år og flytte hjem igjen. Men så fikk jeg bare flere og flere tilbud, og jeg gjorde det bare bedre og bedre. Så ble det bare: "Vi ser hvor det ender!" Plutselig ble det ni år.

- Du står med 239 kamper for RBK. Er målet å gå forbi Reginiussen?

- Det må vel være det!? En trønder må jo være foran! Tore har gjort en kjempejobb, så om jeg må gi meg mot ham, så er ikke det det verste.

- Gir du deg når kontrakten går ut i 2022?

- Vi får ta tre år først. Vi får situasjonen da. Du vet aldri hva som skjer i fotball. Hvis jeg får lov til å fortsette lenger, så sier jeg ikke nei takk!

- Skal du gjøre som Strand, som ga seg i Rosenborg da han var 40?

- Han holder på ennå, han tullingen! Han springer og springer ennå. Alder for meg har ingenting å si. Jeg må synes at det er artig, og kroppen må være fin. Totalbildet er viktig.

- Hvordan går det med skaden din akkurat nå?

- Det er en stiv legg, som jeg har slitt med de siste to ukene. Den har vært bra, men så fikk jeg meg en trykk igjen. Men jeg håper at det ikke er noen store greier. Det skal gå fort.

- Hvordan blir det å spille for bare 200 tilskuere?

- Det er trist og rart. Men det er rart for alle, så da er det liksom greit. Du må bare koble av i hodet og gjøre jobben. Det er fortsatt tre poeng som skal deles ut - uansett hvor mye folk det er.

- Jeg personlig liker at det skal være folk, sånn at jeg kjenner på nervene og trykket - også når det går dårlig. Det er derfor vi spiller - for å underholde. Nå står det bare kameraer rundt banen. Jeg skjønner at folk sitter hjemme og ser på, men det er her det skjer!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det passer meg perfekt!» i forumet! Diskutér «- Det passer meg perfekt!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb