English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kan bli kort Skjelbred-karantene
Skrevet av Thomas Myren, 29. juni 2020, 22:20

Per Ciljan Skjelbred kan være ferdig med innreisekarantenen allerede i morgen kveld.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Blir som ferie for meg (24.06.20)

Rosenborg støtter seg nemlig til den nye forskriften om smitteverntiltak ved koronautbruddet. § 6 gir unntak for regelen om karantene i ti dager:

«Personer som er bosatt i og ankommer fra Schengen- og EØS-områdene til Norge for å utføre arbeid eller oppdrag, og som ikke er omfattet av § 5a, kan unntas fra karanteneplikt etter § 5 ved negative tester på SARS-CoV-2. Det kreves to tester etter ankomst til Norge med minimum 48 timers mellomrom, og hvor test to kan tidligst tas dag fem.

Frem til første negative test foreligger, skal personen ha karanteneplikt etter § 5. Dersom første test er negativ, kan personen arbeide i Norge uten hinder av karanteneplikt, men på fritiden skal personen være i karantene i samsvar med § 5. Dersom også andre test er negativ, er personen unntatt fra karanteneplikt både i arbeid og på fritiden.»

- Arbeid for en fotballspiller er treninger og kamper, slår klubblege Reidar Due fast overfor Adresseavisen.

Skjelbred kjørte fra Berlin i går ettermiddag og kom til Trondheim i kveld. Rosenborg skulle etter planen umiddelbart få tatt en koronaprøve ved hjemkomst, og testresultatet kan komme allerede i morgen.

Teoretisk kan han dermed gjøre comeback allerede mot Vålerenga på onsdag uten å ha trent med sine nye lagkamerater, men det er mer sannsynlig at han er aktuell mot Stabæk på søndag.

Uansett må Rosenborg og Hertha Berlin formalisere overgangen i morgen før vinduet stenger. Egentlig er Skjelbred Bosman-spiller først på onsdag, så hans gamle arbeidsgiver må altså involveres.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kan bli kort Skjelbred-karantene» i forumet! Diskutér «Kan bli kort Skjelbred-karantene» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb