English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det er absolutt dramatisk
Skrevet av Thomas Myren, 17. november 2019, 23:20

Publikum svikter Eirik Horneland og Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Før serieavslutninga mot Ranheim er tilskuersnittet på Lerkendal bare 12 823 mot 16 423 i fjor. Mot Bodø/Glimt var det solgt 12 039 billetter, men Pål André Helland var faktisk kanskje i overkant optimistisk i anslaget sitt på 5000 frammøtte.

- Det er absolutt dramatisk. Jeg tror det aller viktigste er å få skapt ro og klasse over klubben igjen. Vi må få skapt klasse over prestasjon, resultat og håndtering av kommunikasjon. At klubben ser forent ut igjen. Det er for sprikende og litt for uryddig. Det er stolleken og for mye negativ oppmerksomhet rundt oss, slår Horneland fast overfor Troillprat.

- Vi må evne å få samlet kreftene, sånn at vi først og fremst får et fotballag som begeistrer. Også må vi ha profiler som begeistrer. Vi må klare å skape energi og entusiasme hos de som følger oss. Det er det det handler om.

- Hva vil du si til supportere som vurderer om de skal kjøpe sesongkort?

- Rosenborg skal komme tilbake med solid revansje. Rosenborg skal gjennom vinteren klare å samle seg. Vi skal klare å få gjort de rette grepene i troppen og i klubben, sånn at vi igjen blir omtalt med positivt fortegn. Det aller, aller viktigste er å spille god fotball. Å begeistre med god angrepsfotball er det som Rosenborg er tuftet på. Det må vi evne å få til.

- Hvordan har det første året vært for deg?

- Det har vært hektisk. Du har måttet stå opp for resultater og prestasjoner som ikke har vært gode nok. Du har måttet håndtere en veldig interesse med litt negativt fortegn. Når det har vært litt ro, har vi som regel klart å kludre det til sjøl med litt dumme uttalelser og dumme bevegelser i det som vi foretar oss

- Det har vært et år der du har måttet prøve å holde tunga beint i munnen. Du har måttet prøve å lede gjennom ei vanskelig tid. Det er klart at du ikke er upåvirket som øverste leder for sport i den støyen og med alle utfordringene som har vært.

- Samtidig tror jeg at det ligger noe sterkt forankret i Rosenborg og i oss som jobber her, med tanke på verdier og sunne tanker. Derfor tror jeg at vi skal evne å klare å komme oss gjennom dette samlet. Det er ikke én eller to som klarer å få dette på plass. Det må til ei samling i bunn, sånn at Rosenborg igjen reiser seg med den klassen som vi skal bli assosiert med.

- Hvor langt unna dette forutså du at det kom til å bli, da forespørselen fra Rosenborg kom?

- Da forespørselen kom, tenkte jeg med en gang at jeg ikke kom til å gjøre det. For jeg hadde det veldig godt der jeg var. Vi var i ferd med å bygge noe som kunne bli veldig, veldig bra. Vi endte på 4. plass i fjor med begrensede ressurser og hadde en veldig "go" i prosjektet. Så jeg var egentlig ikke moden eller klar for å gå videre.

- Men så ble tanken modnet, og vi hoppet på. Da vi gikk inn i det, så var vi veldig klare over utfordringene som lå her: Det var en kommende rettssak. Og på måten som Rosenborg spilte på utover sommeren og høsten i fjor, kunne man utenfra se at det ikke var ro og orden. Det var noe uavklart, og ting som måtte falle på plass. Det måtte ledes på en trygg og god måte.

- Vi har framdeles ikke klart å få skapt den roen, den tryggheten, den entusiasmen og den energien som vi ønsker å få. Men jeg er trygg på at Rosenborg allerede neste skal komme ut i en veldig sterk utgave og dominere norsk fotball igjen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det er absolutt dramatisk» i forumet! Diskutér «- Det er absolutt dramatisk» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb