English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 27. august 2019, 22:51

Drømmen om Champions League levde langt utover i en god hjemmekamp.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi var veldig optimistiske
- Har ikke hørt noen verdens ting
- Vi mangler brutalitet
Bilder fra Rosenborg - Dinamo Zagreb


- Det er en fantastisk ramme på stadion, og det er helt fantastisk gøy å spille når det er sånn som dette. Det var en helt magisk 1. omgang, der vi leverer en jævlig god prestasjon, innledet Birger Meling til rbkweb.no.

Rosenborg måtte ta igjen 0-2 fra Kroatia og gikk offensivt til verks: Tore Reginiussen skulle og burde ha ordnet ledelse etter at Even Hovland hadde headet en corner videre, men finnmarkingen "bukket" for tidlig ved streken, slik at ballen traff ham i bakhodet(!) og spratt ut!

Men bare minuttet senere var det glemt: Samuel Adegbenro la inn til Mike Jensen, som fikk kastet seg fram og "dyttet" ballen i stanga med skosålen. David Akintola var påpasselig frampå og satte returen i åpent mål.

- Vi ønsket å score tidlig og fikk et tidlig mål. Vi var veldig optimistiske med tanke å komme tilbake fra 0-2, kommenterte Akintola.

Adegbenro fulgte opp med å utfordre keeper med et tungt skudd fra skrått hold. Rett før pause skrudde Vegar Eggen Hedenstad et frispark over muren og knallhardt i stolpen.

- Vi kommer godt ut fra startblokkene og får satt dem under trykk. Jeg syns vi gjør mye rett og fører matchen. Jeg syns de ser slitne ut, mens vi ser pigge ut. Vi har muligheten til å gå opp til 2-0 med stangskuddet fra Vegar, konstaterte Eirik Horneland.

Dessverre ble 2. omgang veldig uryddig. RBK kom aldri ordentlig i gang igjen.

- Vi får ikke skapt det samme trykket. Vi prøver og prøver, men det løsner liksom ikke helt, syntes Meling.

I stedet sprakk det bakover: Hovland skapte kaos med et tiilbakespill som André Hansen med nød og neppe fikk forhindret at Bruno Petkovic snappet. Hovland fikk til slutt blokkert det påfølgende skuddforsøket fra Amer Gojak.

Men rett etterpå var Gojak på ferde igjen etter at en passiv Hovland tapte en hodeduell: Dinamo-innbytteren dro seg forbi Marius Lundemo og knallet ballen opp i nærmeste kryss.

Bortemålet gjorde at RBK plutselig måtte score tre ganger på 19 minutter. Alexander Søderlund kom nærmest med et skudd like utenfor.

Dermed ble ble til slutt 1-3-tap sammenlagt og europaliga som trøstepremie. Trekninga av gruppespillet er fredag klokka 13.

- Å komme inn i Europa League er en stor prestasjon. Vi skal bygge videre på det vi har gjort i kvalik. Jeg syns vi har vært uredde både på hjemmebane og bortebane. Vi har tatt tak i kampene og spilt fotball som Rosenborg kan være stolte av. Jeg syns guttene har vist utvikling for hver kamp som går. Vi kommer nærmere og nærmere et bra nivå i europeisk målestokk, oppsummerte Horneland.

PS! Søderlund fikk sitt tredje gule kort i kvalifiseringa, men han slipper å sone fordi både kort og karantener blir nullstilt før gruppespillet.

PPS! Pål André Helland var småskadet og ikke på benken.

Kampfakta

Rosenborg1-1Dinamo Zagreb
David Akintola 11Amer Gojak 71

Tirsdag 27. august 2019 21:00
Champions League 4. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
18 173 tilskuere og vist på TV2

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Emil Ceide 84), Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Trondsen 74), Anders Konradsen - David Akintola (Yann-Erik de Lanlay 74), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Alexander Søderlund

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Gjermund Åsen og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb