English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dinamo Zagreb - Rosenborg 2-0
Skrevet av Thomas Myren, 21. august 2019, 22:51

RBK hevet seg etter unødvendige baklengsmål og burde ha redusert. Uansett lever håpet om Champions League.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi er ikke effektive nok
- Vi har mer krefter enn dem
- Det er ikke over!
Bilder fra Dinamo Zagreb - Rosenborg


ZAGREB (rbkweb.no): - Det er klart at vi får en kjip åpning, men vi klarer å jobbe oss inne i kampen. Dessverre klarer vi ikke å være effektive nok i motstanderen sin boks på alle dødballene som vi har. Vi skaper vel 10-15 sjanser, så det skal være mulig å score mot dette laget, syntes Alexander Søderlund.

Etter å ha hvilt fem førstevalg mot Odd i helga, kunne Rosenborg stille med toppet mannskap i den første duellen på ni år om plass i mesterligagruppespillet.

Det ble noen hektiske åpningsminutter med flere cornere. Dominik Livakovic virket nervøs gjennom hele kampen, og Dinamo-keeperen var nær å rote i mål et Mike Jensen-skudd fra returrommet.

Dessverre var det slurv også hos RBK: André Hansen burde ha slått et skudd lenger vekk, før Marius Lundemo satte fram kneet og felte Bruno Petkovic. Spissen scoret sjøl sikkert på straffesparket.

Etter en knapp halvtime fanget Livakovic enkelt et frispark fra midtbanen. Tore Reginiussen og Even Hovland gikk i samme duell på utsparket, og sistnevnte stusset ballen videre til Mislav Orsic, som fikk fritt spillerom til å score med tunnel på Hansen.

- Det er sånne feil man ikke har råd til å gjøre på dette nivået. Da er de så gode at de straffer oss. Det er kjedelig og unødvendig, kommenterte Reginiussen til Viasat4.

Rosenborg fikk hele åtte cornere i kampen og var flere ganger farlig før pause. En utespiller på streken fikk med nød og neppe reddet ei heading fra David Akintola, mens Reginiussen stanget like utenfor stolperota. I mellomtida rakk Nikola Moro å skyte i tverrliggeren i motsatt ende av banen.

Akintola innledet 2. omgang med å volleysparke utenfor fra godt hold, før Samuel Adegbenro fulgte opp med skudd i tverrligger fra 25 meter.

Aluminiumen var derimot på Lundemo sin side, da han klarerte et innlegg, sånn at ballen spratt oppå tverrliggeren og videre bortover nettaket.

RBK hadde til slutt 51 prosent ballinnehav i kampen, men skapte bare halvsjanser i resten av omgangen. Hjemmelaget var derimot skummelt frampå enda et par ganger: Arijan Ademi skjøt utenfor fra kloss hold, mens Hansen brukte foten for å hindre Marin Leovac fra spiss vinkel.

- Vi skaper en del sjanser. Særlig i 2. omgang klarer vi å ha litt trykk på dem. Det er egentlig en ganske jevn kamp, men de er litt bedre enn oss i begge 16-meterne. Det er det som avgjør det i dag. Det er litt synd at vi ikke får med oss et mål, men vi skal gjøre et forsøk hjemme. Det er ikke over! oppsummerte Reginiussen.

PS! For første gang var det videodømming i en Rosenborg-kamp.

Kampfakta

Dinamo Zagreb2-0Rosenborg
Bruno Petkovic str. 8
Mislav Orsic 28

Onsdag 21. august 2019 21:00
Champions League 4. kvalifiseringsrunde, Stadion Maksimir, Zagreb
23 859 tilskuere og vist på Viasat4

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen - David Akintola (Pål André Helland 84), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Even Hovland og Birger Meling

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic, Anders Trondsen, Gjermund Åsen og Emil Konradsen Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Dinamo Zagreb - Rosenborg 2-0» i forumet! Diskutér «Dinamo Zagreb - Rosenborg 2-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb