English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: RBKweb fyller 20 år!
Skrevet av Thomas Myren, 12. januar 2019, 13:52

12. januar 1999 dukket RBKweb opp som et alternativt Rosenborg-nettsted.


NYFØDT: Slik så RBKweb ut for nøyaktig 20 år siden.

Allerede i 1992 opprettet Terje Riksaasen den første RBK-hjemmesida, som etter hvert fikk offisiell status. Klubben tok så over styringa sjøl med nye rbk.no, som en periode var brukbart oppdatert - også på engelsk, som hør seg bør for et lag som hevdet seg i Champions League.

Rundt årtusenskiftet hadde plutselig fotball247.com med Mini som redaktør tatt over som nettstedet med best Rosenborg-dekning, mye takket være personlige hjemmesider for spillerne, det som senere ble kalt for blogg.

Noe overraskende kontret Rosenborg med å la sponsoren Adresseavisen ta over drifta av rbk.no med det resultat at nyhetartiklene på forsida ble de samme som hos avisa sjøl. RBK kriget samtidig om å sikre seg rettighetene til spillerhjemmesidene.

Omtrent midt opp i dette hadde altså RBKweb, eller Rosenborg Web, funnet sin første server med snarveien come.to/rbk. I begynnelsen var fokuset på å samle fakta og statistikk om klubb, spillere og kamper, men etter hvert ble det brukt mest tid på å skrive nyheter og tilrettelegge for diskusjoner på forumet.

Siden har det gått slag i slag med fine milepæler i 2004, 2009 og 2014.

Mellom de to første jubileene kom Rosenborg sjøl ordentlig på banen (igjen) med voldsom satsning på rbk.no og RBKTV. Det var aldri noen målsetting for RBKweb å utkonkurrere det offisielle nettstedet. Tanken var mer å være et uavhengig alternativ.

Sånn er situasjonen fortsatt. Sjøl om klubben ikke alltid er like fornøyd med det som skrives på forsida og på forumet, er de posiitve tilbakemeldingene fra Brakka langt flere. Vi lever side om side i god fordragelighet.

Jeg får stadig spørsmål om jeg er like motivert som før for å drive RBKweb. Svaret er og blir det samme: Jeg syns dette er en utmerket måte å dyrke Rosenborg-interessen min på!

Gjennom arbeidet med RBKweb får jeg mulighet til å stille spørsmål om og belyse de sidene ved klubben som jeg sjøl er mest interesert i. Jeg får altså vite mer om det jeg sjøl lurer på. Tilsynelatende syns mange at fokuset mitt er riktig.

Arbeidet er fortsatt veldig lystbetont. Dessuten har jeg gjennom mange år fått god bistand. Åsmund Sjøberg og Marius Dahl var begge med i lange perioder, mens at Thomas Karlsen har levert bilder og artikler siden 2005. I øyeblikket bidrar Rune Jacobsen med å se på ulike tekniske oppdateringer. Jeg setter stor pris på engasjementet og hjelpa!

Måtte det bli 20 nye år!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: RBKweb fyller 20 år!» i forumet! Diskutér «Kommentar: RBKweb fyller 20 år!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb