English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg Web 5 år!
Skrevet av Thomas Myren, 12. januar 2004

Mandag 12. januar fyller Rosenborg Web 5 år. I anledning den store dagen tilbyr bursdagsbarnet deg et tilbakeblikk i sidens historie.


Nyfødt: Slik så Rosenborg Web ut rett etter fødselen 12. januar 1999.
På etterjulsvinteren 1999 så Rosenborg Web dagens lys. Etter å ha letet etter RBK-informasjon på Internett uten å ha funnet noe særlig, følte undertegnende at jeg like godt kunne ta saken i egne hender og lage noe sjøl. Den første versjonen innholdte kort fakta om spillerne, kampfakta og annen kortfattet informasjon om RBK. "Trekkplasteret" var gratis Rosenborg e-postadresse til alle som ønsket det. Adressen på det tidspunktet var http://come.to/rbk (som for øvrig fortsatt fungerer).


Forandring: Nytt design kom fort. (7. juli 1999)
I starten skiftet Rosenborg Web design hyppig. Faktisk hadde siden hele fire forskjellige design i løpet av sitt første leveår! Det tar som kjent ofte litt tid å "finne seg sjæl" ;-] Etter hvert begynte det å komme mer og mer besøk på hjemmesiden, men siden besøksstatistikkprogrammet på denne tida var veldig mangelfullt, har jeg ikke noen eksakte tall.
Ny farge: Etter hvert ble oransje en iøynefallende farge på siden (5. desember 1999)
Høsten 1999 ble siden for første gang oppgradert skikkelig. Nytt design ble lansert, og oransje ble en av hovedfargene (så kan man diskutere hvorvidt det er en "Rosenborg-farge"!). I anledning Champions League denne høsten ble en massiv seksjon om denne europacupen lagt ut, og fra da av begynte Rosenborg Web med å tilby sine besøkende siste nytt om RBK.

Etter hvert begynte Rosenborg Web å satse mer og mer på meninger. Et diskusjonsforum ble lansert, og egen seksjon med kommentarer ble lagt til.

Svart-hvitt igjen: Våren 2000 ble det bare RBK-farger igjen. Slik så siden ut 02.08.2000.
Folk hadde etter hvert funnet ut at Rosenborg Web var (og fortsatt er) et godt sted å gå til for å finne siste nytt om Norges beste fotballag, og det bidro til å øke besøket ytterligere.

Sommeren og høsten 2000 foregikk det mye arbeid i kulissene. Adressen rbkweb.com ble registrert og serverplass til Nye Rosenborg Web ble leid i Danmark. 9. september 2000 ble Rosenborg Web re-lansert med 100% nytt design og mye, mye nytt innhold. [Les velkomsthilsenen] Tidspunktet for lanseringen var pekt ut i god tid på forhånd. Datoen passet nemlig perfekt ettersom at Rosenborg startet gruppespillet i Champions League bare noen dager etterpå.


rbkweb.com: Rosenborg Web fikk eget domene høsten 2000 (skjermbilde fra 22.10.2000).
Siden den gang har det "ballet på seg". Takket være den kortere adressen var det lettere for folk å huske den, og dermed returnere til siden. I 2001 hadde Rosenborg Web 20 000-30 000 sidevisninger i måneden, og da Rosenborg sikret seg sitt 10. seriemesterskap på rad i oktober noterte man besøksrekord med 40 000 sidevisinger.

Utviklingen har bare fortsatt, og høsten 2003 hadde Rosenborg Web rundt 200 000 sidevisninger i måneden, og er dermed en av de best besøkte sportsnettsidene i Norge.

Med andre ord ligger alt til rette for minst fem nye fine år med rbkweb.com!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb