English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Skal få til et veldig intenst fotballag
Skrevet av Thomas Myren, 9. januar 2019, 16:53

Eirik Horneland mener Rosenborg har et stort, uforløst potensial.


Foto: Rosenborg

- Det må være vårt Rosenborg (07.01.18)
- Moderne trenere (03.01.18)

Født: 14.03.1975
Fødested: Haugesund
Klubber som spiller: Vard og Haugesund
Klubber som trener: G18-, G19-landslaget og Haugesund
- Når journalister snakker om Rosenborg, så ender det alltid opp med en tallkombinasjon. En glemmer å se bak; hva som virkelig er Rosenborg. Det er en sterk vinnerkultur, en voldsom mentalitet og mye folk i angrep. Det er en uredd fotballklubb som har skapt resultater med godt treningsarbeid. Man har vært uredd og flyttet grenser, skryter Horneland.

Han ble i ettermiddag endelig presentert sammen med assistent Karl Oskar Emberland etter at Haugesund lot trenerparet gå før oppsigelsestida var ferdig.

- Man må ta med seg historien. Det er utrolig mange som har medaljer og som har vunnet mye med Rosenborg - både i og utenfor klubben. Vi skal komme inn med ny energi, et voldsomt pågangsmot og voldsom lidenskap. Vi skal ta vare på all historien og prøve å knytte det sammen, lover 43-åringen.

- Hva er artig og angrepsvillig fotball for deg?

- Det er stor aktivitet mot motstanderen sitt mål, skape mye sjanser, mye folk i angrep, gjenvinne ballen og stå høyt på banen. Vi må skape stor aktivitet, slik at publikum syns at det er artig å se på.

- Hvordan ser du for deg å spille 4-3-3?

- Nå skal vi bli litt kjent med spillerne og begynne å trene dem. Jeg tror det er viktig for oss å bli kjent med dem før vi setter et klart stempel. Rosenborg kan spille med to indreløpere eller med én offensiv og to "sittende" midtbanespillere, som de gjorde i fjor. Men i utgangspunktet ligger det i kulturen og identiteten til Rosenborg å spille med to indreløpere.

- Hva tenker du om spillerstallen?

- Det er den beste i Norge. Jeg tror det er et stort potensial å bygge videre på. Det går an å ta ut mer av spillerne gjennom å trene godt nok og grundig nok. Vi må flytte noen grenser og ha den rette mentaliteten. Jeg er veldig trygg på at det er mye å utvikle videre i den troppen som er her per nå.

- Hvilke forandringer vil vi kunne se i treningshverdagen?

- Jeg er usikker på hvordan Rosenborg har trent, men det er klart at Rosenborg alltid skal være det laget med størst "motor". Man er nødt til å ha en voldsom løpskraft, spesielt hvis man skal hevde seg ute i Europa. Jeg har sett litt på Rosenborg i fjor, og de har ikke alltid vært like løpssterke. Så det må opp. I den hjemlige serien er Rosenborg nødt til å være overlegne fysisk.

- Hvor langt unna er RBK å være best trente?

- Vi har et godt utgangspunkt siden vi har de beste spillerne. De beste spillerne har ofte den beste fysikken. Så skal vi bygge videre sakte, men sikkert for å få et veldig intenst fotballag.

- Laget var veldig skadeutsatt i fjor. Er du redd for at spillerne ikke skal tåle treningsbelastninga?

- Vi må gjøre våre analyser i forhold til hvordan treningsarbeidet har vært og hvorfor skadene har kommet. Men jeg er trygg på at våre metoder kommer til å bære frukter.

- Ser du for deg å gjøre forsterkninger?

- Det som jeg tenker, er at vi først og fremst skal trene oss enda bedre. Jeg begynner alltid der: Hva kan vi få til gjennom trening? Er det noen hull i troppen, får vi se på det etter hvert.

- Kommer du til å besøke Bendtner, som soner med fotlenke i København?

- Så langt har jeg ikke kommet, men det kan godt være. Det må vi vurdere underveis. Vi skal først ha fokus på dem som er her fra 21. januar, og så får vi se hvordan vi håndterer det. Han skal få sonet ferdig. Så skal vi ta godt vare på ham når han er tilbake.

- Hva betyr det for deg å få med Emberland som assistent?

- Det var helt essensielt for meg å få ham med. Han er en utrolig sterk fotballmann og pedagog. Han gjør meg bedre, og han kommer til å gjøre Rosenborg bedre.

- Hvor viktig er det for deg å begynne nå i stedet for 1. februar?

- Det er veldig viktig! Ikke bare i forhold til oppstarten 21. januar; det er mye som skal skje i forkant. Det er masse planlegging som skal til. Vi er nødt til å kvalitetssikre den jobben som vi skal inn for å gjøre. Derfor var det veldig viktig for meg å komme i gang. Jobben har vi allerede startet på i dag.

- Stemmer det at Rosenborg betalte tre millioner for dere?

- Jeg er veldig glad for at jeg slapp å være en del av de forhandlingene! Uten at jeg skal si for mye, så tror jeg ikke at det ble så mye.

- Hva tenker du om presset som Rosenborg-trener?

- Presset er mindre enn det presset som vi legger på oss sjøl. I Rosenborg får du ikke tid, i Rosenborg må du levere fra dag én. Og det er vi veldig forberedte på. Vi er dobbeltmestere fra i fjor, og det er et veldig godt grunnlag. Rosenborg har de beste spillerne. Klarer vi å få dem til å være best trent og ha den rette mentaliteten, så skal vi levere fra dag én, avslutter Eirik Horneland.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Skal få til et veldig intenst fotballag» i forumet! Diskutér «- Skal få til et veldig intenst fotballag» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb