English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Godt å få betalt for arbeidet
Skrevet av Thomas Myren, 4. januar 2016, 18:46

Alexander Søderlund gjenopptar europaturneen sin, og får nå spille på større scener.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Søderlund på plass i St. Etienne (02.01.16)
- Søderlund valgte St. Etienne (28.12.15)

- Det er helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle gå an for noen år siden. Men jeg har hatt gode lagkamerater og jobbet hardt for det selv. Det er godt å få betalt for det, sier Søderlund til Dagbladet.

I ettermiddag ble han formelt klar for 3,5 år i St. Etienne. Rosenborg får etter sigende 1,5 millioner euro eller 14 millioner kroner for toppscoreren.

- Folk følger med når du spiller i en stor klubb som Rosenborg. Det avgjørende for at jeg valgte St. Etienne var blant annet at jeg har spilt mot klubben og da fikk oppleve stadionen deres. Den var utrolig imponerende. Så fikk jeg pratet med treneren deres som har fulgt meg over en lang periode. Det var betryggende å høre hans planer for meg, syns Søderlund.

Allerede i 2007 kunne han ha havnet i Frankrike. Han prøvespilte både for Cannes og Entente. Sistnevnte klubb ønsket å hente ham, men Vard Haugesund ville ikke gi fra seg spilleren gratis - trass i utløpende kontrakt. Påfølgende treninger med Pisa var resultatløse, og Søderlund havnet i Skjold i 3. divisjon.

Men sommeren 2008 begynte ferden rundt i Europa: I tur og orden spilte Søderlund for Treviso i Italia, Namur i Belgia, Hafnarfjördur på Island og Lecco i Italia.

To år senere var han tilbake i Vard, og i 2011 debuterte han i Tippeligaen for Haugesund. Nå vender han altså nesa utenlands igjen.

- Det var veldig vanskelig å ta valget om å forlate Rosenborg. Jeg har blitt veldig glad i folkene der og de rundt klubben. Det er utrolig vemodig og spesielt. Jeg må bare takke alle i klubben og folkene rundt som har hjulpet meg, sier landslagsspissen, som ankom Frankrike på fredag.

- Jeg har trent noen dager med en fysisk trener. I morgen begynner jeg å trene med laget. Det er kamp allerede på søndag. Så det er bare til å kjøre på. Jeg håper å være klar til å spille, avslutter Alexander Søderlund.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Godt å få betalt for arbeidet» i forumet! Diskutér «- Godt å få betalt for arbeidet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb