English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: 41 prosent
Skrevet av Thomas Myren, 22. november 2015, 10:52

Også denne gang er mange av Rosenborg-billettene til cupfinalen utilgjengelige for den jevne supporter.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

3500 av de 8550 billettene som klubben fikk til tittelkampen i norgesmesterskapet ble reservert sponsorer og intern fordeling. Mot Molde i forfjor var 3000 av 7300 billetter fordelt slik. Begge andelene utgjør 41 prosent av Rosenborg-kvota.

Slik som jeg skrev før forrige finale, er tilstandene likevel verre hos andre. Nevnte Molde solgte latterlige 1700 av 5700 billetter til folk flest.

Utbygginga av Ullevaal har gitt Rosenborg 1250 flere finalebilletter. Det ble sagt at supporterne skulle prioriteres ved fordelinga av disse.

Likevel har altså sponsorene fått 500 fra ekstrakvota - 40 prosent. Rosenborg viser til at flere sponsoravtaler nå inkluderer prioritert tildeling av cupfinalebilletter.

Det er ei kjensgjering at sponsor- og VIP-inntektene på 71 millioner er den desidert største og viktigste inntektskilden til Rosenborg. Derfor fortjener sponsorene også å få noe igjen. Spørsmålet er hvor mye de skal få igjen.

Det hadde blitt ramaskrik om 41 prosent av setene på Lerkendal til kamper i Champions League hadde blitt gjort utilgjengelige for supporterne. Heldigvis for RBK var ikke interessen for cupfinalebilletter hos sesongkortinnehaverne større enn at ønskene ble oppfylt både i år og i forfjor. Om mange tusen med sesongkort ikke hadde fått billett, hadde saken vært en annen.

Det som personlig ergrer meg mest er at videreformidlinga av finalebilletter igjen er veldig stor. Det vil jeg hevde er et tegn på at for mange billetter er i omløp i feil hender.

Jeg kan ikke påstå at det er Rosenborg-sponsorer som til slutt selger videre billetter de ikke blir kvitt blant kunder og ansatte, men det er i alle fall mange bedrifter som får slike luksusproblemer. Sjøl hører jeg om enkeltpersoner som plutselig har blitt tilbudt seks billetter gjennom bedrifter, som får langt mer enn de behøver.

Jeg har ikke noe svart/hvitt svar på hvordan fordelinga bør være, men det er fristende å si sponsorene også bør føle på billettknappheten, slik som supporterne gjør.

Uansett: God kamp om noen timer! Svart og kvitt gull hjæm te Trondhjæm by!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: 41 prosent» i forumet! Diskutér «Kommentar: 41 prosent» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb