English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ti millioner lavere lønnskostnader
Skrevet av Thomas Myren, 19. februar 2015, 10:00

Atskillig lavere lønnskostnader skal hjelpe Rosenborg med å gå i økonomisk balanse i år.


Foto: Thomas Myren

Ekstraordinære kostnader ødela (19.02.15)
Skal kutte tolv millioner i kostnader (06.02.15)

Budsjett 2015
Rosenborg Ballklub
Driftsinntekter:
149,2 (154,3)
Driftsresultat:
-6,5 (-18,4)
Resultat før skatt:
-6,3 (-20,3)

(mill. kr, 2014 i parentes.)

Hele budsjettet
Rosenborg-konsernet
Rosenborg Ballklub
Rosenborg Sport AS
Lerkendal stadion AS 59 %
Abrahallen AS 67 %

Driftsinntekter:
158,8 (164,7)
Driftsresultat:
6,9 (-6,1)
Resultat før skatt:
0 (-15,9)
Majoritetens resultatandel:
-2,6 (-17,7)

(mill. kr, 2014 i parentes.)
«Arbeidet med å ha økonomisk kontroll vil ha høy prioritet, og vi ønsker å vise oss som en klubb som er ledende, ikke bare på det sportslige, men også i det å ha en sunn økonomi og dyktige og tilfredse medarbeidere», skriver styret i årsberetninga.

I fjor var konsernunderskuddet hele 16 millioner kroner, der Rosenborg som hovedaksjonær måtte dekke et tap på 18 millioner.

I år er målet at konsernet skal gå i null. RBK blir i så fall sittende igjen med et tap på tre millioner.

Drifts- og finanskostnadene er tenkt redusert fra 183 til 159 millioner. I fjor var ni av disse regnet som ekstraordinære.

Deriblant synker lønn til de ansatte fra 84 til 74 millioner. I fjor inngikk sluttpakker til Per Joar Hansen og Bård Wiggen. I år får Kåre Ingebrigtsen langt dårligere betalt enn forgjengeren, mens dyre spillere i drift som Nicki Bille, John Chibuike, Mikkel Diskerud og Stefan Strandberg enten har forlatt klubben eller er på vei bort.

«Klubbøkonomien er fortsatt en utfordring, men vi mener at (...) den kontrollerte satsingen vi nå gjør på sportslig avdeling, og den øvrige utviklingen vi har, vil gi oss økte muskler i tiden fremover», poengterer den årsmøtevalgte klubbledelsen.

Inntektene fra sponsorer og billettsalg er anslått til å bli henholdsvis 71 og 26 millioner kroner, noe som til sammen er to millioner mer enn i fjor.

«Resultatutviklingen i våre avtaler i bedriftsmarkedet er stabil og veldig høy sammenlignet med våre konkurrenter. VIP-konseptene har i 2014 hatt en oppadgående kurve, med noen endringer håper vi på en videre økning også i 2015», forteller styret.

Men fordi premiepenger fra UEFA og spillersalg er budsjettert lavere enn i fjor, blir driftsinntektene redusert fra 165 til 159 millioner.

På papiret er likevel 12 millioner i spillersalg den klart mest risikable forutsetninga for balanse mellom inntekter og kostnader. Salgene av Brede Moe til Bodø/Glimt og Daniel Berntsen til Djurgården er til opplysning bokført i år.

«Vi forholder oss til den strategien vi har valgt, og tror den allerede i 2015 vil gi klubben gode stunder», konkluderer styret.

Budsjettet blir vedtatt av medlemmene på årsmøtet neste torsdag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ti millioner lavere lønnskostnader» i forumet! Diskutér «Ti millioner lavere lønnskostnader» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb