English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2022
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi må skape vinnerkultur
Skrevet av Thomas Myren, 3. april 2015, 17:03

Kåre Ingebrigtsen er i ferd med å bygge sitt eget Rosenborg-lag.


Foto: Thomas Karlsen

- Vi er bare i startgropa (02.04.15)

Keeperne
- Hva har André Hansen tilført laget?

- André har kommet inn og vært veldig bra. Han har stått bra som keeper, men ikke minst er han veldig bra med beina og til å frispille. Han setter krav til guttene rundt seg både i treningshverdagen og i kamp. Kommunikasjon er han veldig bra på, skryter Ingebrigtsen til rbkweb.no.

- Han er tilbake på landslaget.

- Jeg syns det er rart hvis han ikke framover er blant de tre beste keeperne i Norge. Da må noen andre gjøre store steg.

- Det virker som om Høgmo ønsker å ta ut tre keepere hver gang?

- Ja, jeg tror det er lønnsomt å ha tre keepere med i troppene. Både i forhold til skader og hva du skal gjøre på trening.

- Hva har du å si om keepervalget du sjøl gjorde?

- Alexander har vært en fantastisk keeper for oss, men han har hatt en litt lenger vei i år. Det gikk lang tid før han var 100 prosent tilbake i spillergruppa. Da blir valget ganske naturlig sånn sett. Men Alex kommer til å utfordre André.

- Hvordan syns du Lunna har taklet å komme i utfordrerposisjon igjen?

- Han hadde en kranglete høst, så det er ikke noe problem for Alex. Men alle spillerne skal ha lyst til å spille og være skuffet om de ikke får spille - det er han òg. Han står på og jobber, og blir bedre og bedre på trening.

- I fjor høst kan ikke Alex ha vært langt unna landslagsstandard han heller. Så det kan fort bli en artig keeperduell!

- Det høres ut som om dere ønsker å ha ham med også neste år?

- Ja, vi har en plan og en intensjon om at vi skal ha med oss Alex videre.

Forsvaret
- Hvordan syns du Eyjolfsson har utviklet seg siden han kom i sommer?

- Holmar har utviklet seg veldig bra. Ikke minst i fjor høst, da han kom inn i gruppa og ble bedre og bedre. I vinter så han veldig fresh og fin ut fram til han brakk tåa. Han har vært satt litt på vent, men han trener og jobber hardt. Treningsgrunnlaget hans er der.

- Du var kort sagt fornøyd med at han forlenget kontrakten?

- Ja, han har kommet inn og bidratt både på og utenfor banen. Sjøl om han er en ganske ung fyr, så har han fin og brei erfaring. Vi er glade for at vi har forlenget med ham.

- Hva er avgjørende for at Dorsin er foretrukket framfor Skjelvik?

- Hvorfor laguttaket er sånn, snakker jeg om med spillerne. Jeg går ikke ut med hva som er årsaken.

- Men hva tenker du om duellen?

- Det er to veldig gode venstrebacker, som har gjort det veldig bra. Micke hadde en veldig bra høst i fjor, og har trent godt og vært god i oppkjøringa. Jørgen spilte i ganske mange roller i fjor, men har nå vært mest satt på venstreback for å jobbe med den posisjonen. Han har vært veldig bra, og har utfordret Micke. Det er jevnt. Og så vet jeg at han kan spille i flere posisjoner.

Midtbanen
- Dette er første vinteren der Selnæs har vært et førstevalg. Hva vil tilliten gi ham?

- Den tror jeg gir ham ro til å jobbe med å utvikle sider i spillet sitt. Og det ser det ut til at han har gjort. Ole kommer til å få en veldig fin sesong i år!

- Tåler kroppen hans en hel sesong?

- Ja, det gjør den! Gutten er jo så vidt passert 20!

- Han sleit likevel med belastninga i vinter?

- Det har litt med treningsmengde å gjøre at han fikk en reaksjon. Vi må være enda råere til å styre den. Det skulle bare mangle at ikke noen fikk trøbbel med treningsmengdene.


Foto: Thomas Karlsen

- Hvem er førstevalg som vikar på sentral midtbane?

- Stefan har jo spilt der og klart seg veldig bra. Morten har også vært der og spilt bra.

- Gamst er aktuell både der og som indreløper?

- Morten har løst rollen sentralt ålreit, men helst ser jeg ham som indreløper.

- Ville Sæter ha vært nærmere laget uten leggskaden og alle G17-landskampene?

- Han har gått glipp av mange kamper. Det er begrenset hvor mye vi ønsker å holde igjen spillere fra yngres landslag, men vi prøver å styre det: Han var med på ei turnering, men så holdte vi ham hjemme fra ei anna turnering. Så var det EM-kvalik, og da syns vi for Norges del at det er viktig at de er med.

Angrepet
- Hva tenker du om den manglende målformen til Malec i vinter?

- Tomas har sett klart bedre ut i de siste kampene. Han har to meter kropp å fare med, og har merket treningsmengden desidert mest. Han har vært den som har følt seg tyngst, men det har løsnet i det siste. Målformen hans er jeg ikke redd for, fordi han har avslutteregenskaper som er enormt bra.

- Hvor ulike er han og Søderlund som midtspisser?

- De er ikke så ulike som spillertyper. Begge er typiske 4-3-3-spisser, som er gode feilvendte. Alex er litt mer bakromsspiss, mens Tomas er litt mer møtende. Søder varierer litt mer.

- Det som ikke varierer så mye med Søderlund er at han stadig sliter med skader.

- Denne gangen var han uheldig. Hadde vi spilt kampen mot Bodø/Glimt i Abrahallen tror jeg ikke «Søder» hadde blitt skadet. Fordi han satt fast i kunstgresset. Så lenge jeg har vært i Rosenborg har han aldri vært bedre trent enn nå.

- Men han har knapt hatt to måneder uten skader som RBK-spiller.

- Vi skal få det i orden nå! Han har trent for dårlig. «Søder» må trene mye og være veldig godt trent for å være skadefri. Fordi han er så eksplosiv i alle aksjonene sine. Det er som å sette en Ferrari-motor i en Fiat! Fordi da farer karosseriet av gårde, og det er vel det som har skjedd også med ham. Nå holder vi på og bygger motor og karosseri av samme kategori.

- Hva er de beste egenskapene til Helmersen som spiss?

- Han er en naturlig avslutter, og det er kanskje det vanskeligste å lære seg. Også er han rolig. Han jobber hardt hele veien.

- Helland har bare et halvt års erfaring som fast Tippeliga-spiller. Kan vi ennå ikke forvente at han skal prestere jevnt en hel sesong?

- Det er egenskapene til Pål som gjør at han har løst rollen sin. Det er ikke et blaff at han har scoret 15 mål. Det er egenskapene og samspillet med Jonas og Mike som har ført ham dit. Nå har alle tre stilt seg sånn at de sikkert vil få litt mer oppmerksomhet (fra motstanderne), så da må de bli enda flinkere sammen - og sammen med de andre på laget.

- Det vil overraske meg om det er et blaff, fordi det har ikke sett sånn ut i vår. Det vil overraske meg mer enn om han blir landslagsspiller i 2015.

- Hvilke steg syns du Mikkelsen har tatt?

- Han har blitt mer direkte og utfordrer langt mer rett fram enn sideveis. Han har blitt mye tydeligere på å avslutte. Han har skutt mer i januar, februar og mars enn han gjorde i hele fjor!

- Målformen mangler likevel inntil videre?

- Jada. Det handler litt om at det har vært mer skifter på den sida. Han satte opp Stefan forholdsvis brukbart mot Haugesund i samhandling med «Midtsj», så det kommer seg.

- De skal slite med å være foran oss
- Hva tenker du om kampbelastninga med fire kvalifiseringsrunder til europaligaen i sommer?

- Kampbelastninga blir ikke så annerledes fordi midt inni der har vi ferie i Tippeligaen i 14 dager. Men det gjør at vi ikke kan ta ferie i år. Vi ønsker likevel å spille to kamper i uka. Det er derfor vi trener såpass mye. Så vi gleder oss og håper vi får spille alle fire rundene!

- Vil det bli forebyggende rullering på laget?

- Det vil vi gjøre. Det vil være slitasje, og hvis ikke folk er 100 prosent, så har vi andre som er 100 prosent.

- Dorsin er den eneste spilleren som har vunnet gull. Er det manglende vinnerkultur i laget?

- Vi må skape den! Vinnerkultur skaper du gjennom å vinne fotballkamper, og det gjorde vi i fjor høst. Det handler om å ta med seg det. Så jeg er ikke noe bekymret. Men det er enklere om vi vinner i år, så slipper jeg å få spørsmålet neste år!

- Er det aktuelt med mental trening?

- Nei, det gjør vi ikke. Jeg har tro på mental trening, men på andre områder enn bare det å bli en vinner. Vi blir ikke vinnere om vi ikke er gode sammen.

- Er Olympiatoppen eventuelt behjelpelige?

- Vi har tilgang til alt på Olympiatoppen. Vi har kommet i gang med jobben sammen med Olympiatoppen, men vi har ikke noen spesifikke planer om det. I det store og hele vil det komme inn i planen.

- Hvilket utbytte fikk du av Eggen i fjor høst?

- Like mye som om hva som er rett og galt, så diskuterer vi fotball, prinsipper og løsninger. Vi ser for oss ting som vi går gjennom med ham, og han sier sitt syn på det. Han er en sparringpartner. Både han og Bjørn Hansen har vært med på en del ting, så vi liker å høre på dem som har så mye erfaring. Det ville ha vært småfjollete om vi ikke hadde brukt erfaringa som de har – og som sitter i veggene her.

- Er Eggen nå ansatt i klubben igjen eller har han bare et frivillig verv?

- Han er ansatt på et eller annet nivå som trenernes trener, men det må du høre med Tove om.

- Opplegget blir det samme sjøl om han nå har fått en formell rolle?

- Ja, vi kjører på som vanlig.

- Hva skal til for at du blir fornøyd med sesongen?

- Over 60 poeng, kanskje 65 poeng.

- Og da satser du på at ingen havner foran på tabellen?

- Ja, fordi da skal de slite med å være foran oss. Vi bør også score opp mot 70 mål, tror Kåre Ingebrigtsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi må skape vinnerkultur» i forumet! Diskutér «- Vi må skape vinnerkultur» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2022 RBKweb