English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vi er bare i startgropa
Skrevet av Thomas Myren, 2. april 2015, 15:55

Kåre Ingebrigtsen står foran sin første serieåpning som Rosenborg-trener.


Foto: Thomas Karlsen

- Hvor viktige blir de første seriekampene?

- Alle kamper er like viktige, men det er greit for oss å komme i gang. Det er annerledes å spille seriekamp enn å spille treningskamper. Jeg syns vi virker trygge. Vi er alle sammen fornøyde med det vi har gjort fram til nå, og det tar vi med oss, svarer Ingebrigtsen til rbkweb.no.

- Vi kan være uheldige og tape fotballkamper. Taper vi, er spørsmålet hvorfor vi taper. Jeg tror ikke Aalesund kommer til å rundspille oss, men de kan jo slå oss.

- Dere avsluttet med seks strake seiere i høst. Hvor lang kan seiersrekka bli?

- Jeg har ikke noen tanker om hvor lang den kan bli. Men fortsatt skal det være utrolig vanskelig å komme til Lerkendal. Vi skal ikke tape mange fotballkamper på Lerkendal.

- Klubbrekorden er åtte strake seiere, så dere er tre kamper unna ny rekord.

- Målsettinga får bli å øke til 15 - i hvert fall!

- Hvor stort preg syns du at du har fått satt på laget etter at du tok over?

- Jeg syns vi har kommet et bra stykke på vei. Jeg syns vi så antydninger i fjor høst, og så har vi fått jobbet litt videre med det i vinter og vår. Jeg syns vi ser framgang i treningskampene vi har spilt. Vi får noen svar og ser at det vi har jobbet med fungerer.

Ikke krav om 4-3-3
- Det er mye snakk om Eggen-fotball. Men har du også andre inspirasjonskilder?

- 4-3-3 er basisen, men vi må utvikle oss. Eggen hentet jo mye fra Nederland, han òg. Jeg må si at Bayern München har tatt 4-3-3 til nye høyder. Vi kan fortsette å trene og utvikle oss både individuelt og som lag.

- Kollektivet Rosenborg kan hele veien bli bedre. Og det er en av grunnene til at vi ikke ønsker å forhaste oss med å hente spillere. Vi har spillere som er i ferd med å skjønne sin rolle og hvordan vi skal framstå. Derfor skal vi være forsiktige med hvem vi tar inn i gruppa.

- Var det krav om å spille 4-3-3 da du ble ansatt eller har du mulighet til å legge om formasjonen?

- Du har alltid muligheten. Det er ikke noe krav om 4-3-3, men for meg er det naturlig. De trenerne jeg har tatt med meg mest fra er Nils, Bjørn Hansen og Drillo, og de spilte alle 4-3-3.

- Du har innført innover-vinger.

- Det har litt med backtyper å gjøre. Vi ønsker at de skal komme framover, vi ønsker å ha med backene og skape overtall. Det handler òg om timing. Ikke minst var den type kanter i klubben. Vi må bruke den spisskompetansen vi har i troppen: Pål André er bedre til å skyte enn til å legge inn. Vi har også Tobias, Emil og Riku som alle er veldig gode innover-kanter.


Foto: Thomas Myren

Utvikler roller og relasjoner
- Hvor langt er dere unna det perfekte Rosenborg-laget?

- Sjøl om vi ikke henter nye spillere, så vil spillerne utvikle rollene sine. Ikke minst vil de utvikle relasjoner. Du så det bare på Jonas, Mike og Pål; hvor mye bedre de ble utover høsten. Vi er bare i startgropa. Nils holdte vel på i 15 år med bortimot samme gjengen, der han bare byttet ut noen få om gangen. Jeg tror det er uante høyder.

- Har du eksempler på hvordan den offensive samhandlinga har fungert i vinter?

- Ganske mange av målene våre kommer mot etablert forsvar, der vi involverer sideback, spiller inn på indreløper og har kanter som starter. Vi har masse gode løp inn i boksen. Det er det det handler om.

- I fotball har vi grunnprinsipper. Når vi kommer ut på banen, prøver alle de andre å gjøre det vanskelig for oss. Da handler det om hvor raske og kreative vi er. Det er jo ikke treneren som finner ut alt hva Pål, Mike, Tobias, Riku, Malec og «Søder» skal gjøre. De har det jo i kroppen.

- Hvor flinke syns du spillerne er til å benytte seg av overgangsmuligheter?

- Jeg syns vi er veldig flinke. Vi var veldig bra i høst, så vi har jobbet med andre ting i vinter og vår – mer med angrep mot etablert forsvar. Vi ser nemlig at når vi får muligheten til overgang, så er det enorm vilje. På det siste målet vi scoret mot Stabæk, så vinner vi ballen nede ved cornerflagget vårt. Når vi avslutter i den andre enden 20 sekunder etterpå er vi sju mann i boksen. Så de har ikke lagt bort dette.

- Hvor flinke har dere blitt til å spille ut motstanderne?

- Vi har kommet et bra steg. Det handler mye om trygghet. Like viktig som å spille dem ut, er det å ha balanse når vi mister ballen. 80 prosent av lagene i Tippeligaen har jo bare lyst til å kontre. Det må vi forholde oss til. Vi må vite hvor vi har tenkt å miste ballen hvis vi skal miste den.

- Har ekstratiltak
- Hva er plan B hvis dere kjører dere fast i en hjemmekamp?

- Vi har plan B, men jeg tror ikke vi skal endre så fryktelig mye. Fordi jeg skal se det laget som står i 90 minutter og klarer å nekte oss rom hvis vi bare bearbeider dem. Vi har noen ekstratiltak, men jeg er ikke så sikker på at vi trenger dem.

- Da er det aktuelt med formasjonsbytte?

- Ja, da kan vi endre formasjon.

- Hvilken formasjon er alternativet?

- Nei, det har jeg ikke lyst til å si.

- Har det vært tunge bein i noen av treningskampene på grunn av treningsmengdene?

- Ja, vi hadde en grusom omgang i Bodø, hvor vi var bra i én omgang før det ble helt slutt. Men det visste vi kunne skje: Vi trente nesten i to timer dagen før, og tok ikke noe hensyn til kampen. Det er først på La Manga at vi tok hensyn til kampene i treningshverdagen.

- Hvordan vil du oppsummere vinteren?

- Vi har kommet langt i forhold til det vi ønsket å utvikle, og det var spill mot etablert forsvar. Og det ser vi på resultatene: Det er ikke så enkelt å slå Ranheim 5-0 fordi Ranheim er et godt organisert lag. Også Levanger og Östersund er godt organiserte, men vi scorer mye mål. Så vi føler at vi har utviklet oss der. Det tror jeg er viktig i forhold til hva som venter oss.

- Hvilke spillere vil du trekke fram i vinter?

- Kollektivet har utviklet seg. Alle spillerne har løftet seg. Det har gjort oss sterkere som kollektiv. Det gjør til at vi tåler å rotere. Vi lever bra med at Tore er skadet, så lenge at han ikke blir ute i 16 uker for å si det sånn.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vi er bare i startgropa» i forumet! Diskutér «- Vi er bare i startgropa» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb